Вселенският Патриарх Вартоломей отдаде почит към загиналите украински защитници и жертвите на Холодомора в Украйна | СНИМКИ

In other languages: EL – EN – UA


21 август 2021 г.

Първият ден от посещението на Вселенския Патриарх Вартоломей в Украйна отдаде почит към защитниците, загинали за свободата и независимостта на Украйна, както и към жертвите на Холодомора-геноцид през 1932-33 г.

На 21 август 2021 г. на територията на Златовърхия Монастирна Свети Архангел Михаил в Киев, Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и неговата делегация.

Негово Всесветейшество и Негово Блаженство поднесоха цветя пред „Паметната стена на загиналите защитници на Украйна“ и пред мемориала на жертвите на Холодомора-геноцид над украинския народ, извършен по време на СССР през 1932-33 г.

Припомняме, че в неделя, 22 август 2021 г., в 9:00 часа ще бъде отслужена Тържествена Божествена Литургия на открито на територията на катедралата на Света София в Киев, възглавена от двамата Предстоятели – Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей и Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна.

Пресслужба на Киевската Митрополия

Православна Църква на Украйна

Тук може да видите всичко от посещението на Вселенския Патриарх в Украйна.

Източник: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal