Начало » Новини » Светът » Великобритания отзовава своите мисионери от Афганистан

Великобритания отзовава своите мисионери от Афганистан


Християнският депутат Иън Пейсли поиска всички британски мисионери да бъдат върнати безопасно от Афганистан.

Пейсли младши, депутат от Демократичната партия, казва: „Борис Джонсън знае, че в Афганистан в момента са издадени смъртни присъди на 228 мисионери. Тези мисионери трябва да бъдат изведени от Афганистан. Разбира се, там има десетки хиляди други християни, които са осъдени на смърт и се страхуват за живота си.
„Дали министър-председателят ще положи всички усилия за връщането на онези хора, чийто живот е застрашен в резултат на вътрешната криза, сполетяла страната?“

В отговор на запитването, британският министър-председател му благодари, че повдига този важен въпрос и го увери, че правителството на Великобритания прави всичко възможно, за да помогне на хората в Афганистан, които са в нужда.

Той заяви още, че Парламентът досега е „осигурил безопасното завръщане на 306 граждани на Обединеното кралство и 2052 афганистански граждани като част от програмата за презаселване, като още 2000 афганистански заявления са попълнени и много други се обработват“.

Благотворителната организация за свобода на религията Open Doors класира Афганистан като втората най-опасна държава в света за християните, след Северна Корея. Приемането на християнство в Афганистан е огромен риск, със заплаха от изоставяне от семейството, отнемане на собственост и понякога смърт. Споделянето на вярата в Христос също се наказва със смърт.

Източник: evangelskivestnik.net

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal