Българският Патриарх Неофит не служи на втория храмов празник на Катедралата Свети Александър Невски. Той продължава да е в тежко здравословно състояние


На 30 август 2021 е празникът на Свети Александър, Патриарх Константинополски. В същия ден се чества и Пренесението на Мощите на Свети Александър Невски от град Владимир в Санкт Петербург. Това е вторият храмов празник на Патриаршеската Катедрала в София, освен този на 23 август когато се чества паметта на Свети Александър Невски. Българският Патриарх Неофит не отслужи Божествена Литургия за празника на софийската патриаршеска катедрала.

Въпреки че от Българската Патриаршия непрекъснато лъжат и твърдят, че Патриарх Неофит е в отлично здраве, според последната ни актуална информация, и към днешна дата Предстоятелят продължава да е в тежко здравословно състояние и неадекватен, а лицата от неговото обкръжение, които се грижат за него, правят каквото си пожелаят в интерес на техните лични амбиции и материално-финансови интереси.

Същите светски лица публикуват фалшиви послания за големите църковни празници, като ги подписват от името на Патриарх Неофит, за да заблудят гражданите, че Патриарх Неофит е в добро здраве. Но дори самият Патриарх Неофит не знае, че отправя послания за църковните празници; той не знае какво е съдържанието на посланията, които се отправят уж от негово име.

От Българската Патриаршия и Софийска Митрополия са забранили да се изнася каквато и да е официална информация за Патриарха, за да може общественото внимание да не бъде насочено към него като по този начин хората от тясното му обкръжение да правят спокойно каквото си поискат с него, с патриаршеската му документация и поверените му материални активи.

Укриването на информация от страна на БПЦ продължава, но Doxologia Infonews продължава да следи отблизо състоянието на Патриарх Неофит и събитията около него.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal