Начало » Новини » България » Българският Патриарх Неофит не служи и на Преображение Господне 2021. Той продължава да е в тежко здравословно състояние

Българският Патриарх Неофит не служи и на Преображение Господне 2021. Той продължава да е в тежко здравословно състояние

Патриарх Неофит присъстваше физически на Божествената Литургия, отслужена от Мелнишкия Епископ Герасим в Патриаршеския Храм Свети Александър Невски. София, 06.08.2021


На 6 август 2021 – Преображение Господне – Негово Блаженство Българският Патриарх и Софийски Митрополит г-н г-н Неофит за пореден път не служи. Той не е служил от твърде много време, което не е нормално (да не кажем недопустимо с оглед Свещените Канони) за един епископ, в случая патриарх, за когото Синодът твърди, че е в отлично здраве. Патриарх Неофит само присъстваше физически на днешната Литургия, отслужена от Мелнишкия Епископ Герасим в Патриаршеския Храм Свети Александър Невски.

На снимката по-горе сами можете да се уверите в тежкото състояние на Негово Блаженство. Отслабнал драстично, с изкривено тяло, неадекватен и т.н.

Въпреки че от Българската Патриаршия непрекъснато лъжат и твърдят, че Патриарх Неофит е в отлично здраве, според последната ни актуална информация, и към днешна дата Предстоятелят продължава да е в тежко здравословно състояние и неадекватен, а лицата от неговото обкръжение, които се грижат за него, правят каквото си пожелаят в интерес на техните лични амбиции и материално-финансови интереси.

Същите светски лица публикуват фалшиви послания за големите църковни празници, като ги подписват от името на Патриарх Неофит, за да заблудят гражданите, че Патриарх Неофит е в добро здраве. Но дори самият Патриарх Неофит не знае, че отправя послания за църковните празници; той не знае какво е съдържанието на посланията, които се отправят уж от негово име.

От Българската Патриаршия и Софийска Митрополия са забранили да се изнася каквато и да е официална информация за Патриарха, за да може общественото внимание да не бъде насочено към него като по този начин хората от тясното му обкръжение да правят спокойно каквото си поискат с него, с патриаршеската му документация и поверените му материални активи.

Укриването на информация от страна на БПЦ продължава, но Doxologia Infonews продължава да следи отблизо състоянието на Патриарх Неофит и събитията около него.

Божествена Литургия, отслужена от Мелнишкия Епископ Герасим в Патриаршеския Храм Свети Александър Невски. София, 06.08.2021
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal