Близостта на Църквата към маргинализираните LGBTQ хора: Берлинският Архиепископ Хайнер Кох ще назначи специален служител за връзка с гейовете


Архиепископът на Берлин Хайнер Кох заяви, че ще назначи пастирски служител като лице за връзка с гей хората, предаде ncronline.org, позовавайки се на Берлинската Архиепископия.

Германската римокатолическа информационна агенция (KNA) съобщи, че Кох е дал обещание за това когато се е срещнал с представители на Лесбийската и гей асоциация на Берлин-Брандербург, където архиепископът е казал, че това е нещо много важно, за да може маргинализацията и дискриминацията спрямо LGBTQ общността да бъде разгледана в Църквата без страх и без предразсъдъци.

Архиепископът смята, че маргинализацията на гей хората в Римокатолическата Църква е проблемна и болезнена.

Асоциацията на лесбийките и гейовете казва, че счита за противоречива позицията на Римокатолическата Църква относно LGBTQ хората, тъй като докато кардиналите отхвърлят хомосексуалистите (което е в пълно нарушение на Християнското учение), Папа Франциск ги приема и е отворен към тяхната общност, дори насърчава свещеници, които пастирски обгрижват гей хора.

Архиепископ Хайнер Кох моли за разбиране заради това, че като Епископ на Църквата не може да пренебрегва официалните позиции на Ватикана. Но в същото време подчертава, че се е ангажирал „безрезервно да благославя любовта и взаимоотношенията между хората“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal