Атинският Архиепископ Йероним II посети настанените в лагерите на Архиепископията пострадали от пожарите граждани | СНИМКИ

In other languages: EL


Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция Йероним II посети днес нашите ближни, които бяха принудени да напуснат домовете си заради катастрофалните пожари като намериха временно убежище в лагерите на Свещената Архиепископия на Атина в Авлона, Атика.

Преодолявайки с трудност блокирания национален път, Негово Блаженство придружен от Главния директор на E.K.Y.O. (Църковната централна финансова служба) на Свещения Синод, Архимандрит Никодимос Фармакис и Главния директор на благотворителната организация на Архиепископията „Апостоли“ г-н Констандинос Димцас посети Авлона, където имаше възможност да разговаря с гостите в лагерите, да им даде кураж и да ги ободри след дългото страдание, което са претърпели.

Лагерите приемат десетки възрастни хора от сутринта, които поради превантивни причини бяха прехвърлени от околните райони на Атика в тях, за да бъдат, ако е необходимо, в безопасна среда.

Припомняме, че Негово Блаженство предостави на разположение на държавата, на Главния секретариат за гражданска защита и на другите компетентни органи, социалните и благотворителни структури на Свещената Архиепископия на Атина. Освен лагерите на Архиепископията в Авлона, Атика и Центъра за възрастни хора в Дилеси, Виотия за покриване на жилищните нужди на нашите ближни, пострадали от пожарите в басейна на Атика, се предоставят и всички компетентни служби на неправителствената благотворителна организация „Апостоли“.

Снимки: Лагери на Свещената Архиепископия на Атина

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal