Архиепископът на Атина предостави структури на Църквата на разположение на пострадалите от пожарите хора | VIDEO

In other languages: EL


Архиепископ Йероним призова и Свещените Митрополии да помогнат на пострадалите от пожарите, които попадат в техния диоцез

Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II заяви пред OPEN TV, че е шокиран от това, което се случва в Гърция в последните дни във връзка с катастрофалните пожари.

По-конкретно, той заяви, че подобни явления могат да бъдат преодолени само когато сме обединени, всички заедно, и всеки се подчинява по свой начин на собствените си усилия.

Всъщност той заяви, че е отправил призив към Свещените Митрополии на Еладската Църква, където имат места, където имат възможност и т.н., където могат да застанат близо до пострадалите от пожарите хора, да го направят. Това най-вече се отнася и до Атинската Архиепископия, подчерта Архиепископ Йероним.

„Ние направихме това публично, обявихме го и има църковни центрове и всъщност в съседния район, където сега е пожарът, има учреждения като центъра за възрастни хора, лагери, конферентни центрове, които се предлагат за настаняване на жертвите от пожарите“, заяви Предстоятелят на Еладската Църква.

Той допълни, че Архиепископията на Атина може да предостави освен лагерите в Авлона, Атика и центъра за възрастни хора в Дилеси, Виотия за нуждите на хората, останали без покрив, но и други имоти, собственост на Църквата в района на Атика с цел удобство на пострадлите.

Архиепископът на Атина веднага издаде заповед до Главния директор на най-голямата благотворителна организация на Архиепископията „Апостоли“ г-н Констандинос Димцас да започнат изхранването и покриването на останалите нужди на пострадалите наши ближни от пожарите. Предостави и телефон за връзка с организацията: 213 018 4400

Архиепископ Йероним изказа и своята благодарност към всички мъже и жени от пожарната и полицията, както и към многобройните доброволци за битката, която водят със себеотрицание и саможертва за своя ближен в последните дни срещу огнения ад.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal