Архиепископът на Австралия Макарий за преброяването на населението: „Освен това кои сме, нека покажем колко сме“

In other languages: EL – EN


Възлюбени в Господа братя и чеда,

Убеден съм, че по примера на вашите родители, баби и дядовци на онези, които смело пътуваха до Антиподите и създадоха присъствието на Елинизма на петия континент, и вие също днес държите в сърцата си същите гръкоправославни ценности и традиции и почитате вашата идентичност и корени.

Постоянната загриженост и последователното увещаване на наше смирение към христолюбивата пълнота на нашата Свещена Архиепископия е всеки от нас да даде чрез своя живот и личен пример доброто свидетелство на нашата вяра и род в австралийското общество. С по-прости думи, да показваме ежедневно кои сме, какви сме, какви идеали носим от отеческата земя, на какви принципи и ценности се основава нашето присъствие и принос към мултикултурна Австралия.

Но особено по това време, когато Австралийската статистическа служба провежда общо преброяване на населението до вторник, 10 август 2021 г., считам за необходимо, освен това кои сме, да покажем колко сме. Точното преброяване на австралийците от гръцки произход ще позволи на правителствените органи и служби да получат една сигурна картина, която да отразява реалността във връзка с нуждите на нашата гръцка общност през следващите години.

Поради тази причина горещо моля всички вас да вземете участие в преброяването на населението през 2021 г., като попълните внимателно полетата, свързани с културния произход на всеки от нас, заедно с въпроса, отнасящ се до религиозната принадлежност, като поставите отметка в квадратчето, показващо, че сте „гръкоправославен/а“.

Не игнорирам, нито пренебрегвам трудностите, с които голяма част от нашата гръцка общност се сблъсква през настоящия период поради преобладаващите последици от пандемията и строгите ограничения, прилагани в различните части на австралийската държава. Вярвам обаче, че си струва да отделим необходимото време и дължимата грижа за нашите възрастни хора, като участваме в това, така че резултатът от преброяването през 2021 г. да отразява възможно най-вярно съществуването на Елинизма тук, на петия континент.

Източник: Το Βήμα της Εκκλησίας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal