Александрийският Патриарх Теодор II към Киевския Митрополит Епифаний: Силно ви подкрепяме като Предстоятел на Православната Църква на Украйна | СНИМКИ

In other languages: EL – UA – EN


На 13 август 2021 г., след празничните събития по случай 60 години свещенство на Вселенския Патриарх Вартоломей, Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с Негово Божествено Блаженство Папата и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II.

Киевският Митрополит Епифаний благодари на Александрийския Патриарх Теодор за братската му любов и подкрепа. Той му подари набор от панагии и книга за формирането на поместната Църква на Украйна в чест на тяхното съслужение.

От своя страна Папата и Патриарх Теодор изказа силна подкрепа за развитието на Православната Църква на Украйна: „Като втори апостолски престол, ние следваме решението на Вселенската Патриаршия и Вселенския Патриарх, първи сред Предстоятелите, и силно подкрепяме Ваше Блаженство като Предстоятел, желаейки Ви успех“.

За спомен от богослужението Патриархът подари на Предстоятеля на ПЦУ панагия, изобразяваща пътя на Светото семейство в Египет.

Ние знаем, че Украйна е съхранена във вашето любящо сърце и винаги ще се радваме да ви приемем, Ваше Блаженство“, каза Митрополит Епифаний.

На срещата присъстваха лица, придружаващи Предстоятеля на ПЦУ, както и Митрополитът на Гвинея г-н Георги, представител на Александрийския Патриарх в Атина.

Пресслужба на Киевската Митрополия

Православна Църква на Украйна

Източник: pomisna.info

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal