Автономната Православна Църква на Финландия се моли за пострадалите от пожарите в Гърция

In other languages: FI – EL


Горските пожари бушуват по целия свят това лято. Горските пожари също така станаха причина за безпокойство във Финландия тази година. Гледахме със загриженост работата на пожарникарите и напредването на огнения фронт.

Бъдещето също е тревожно: Безпрецедентни природни събития като горещи вълни, наводнения, кални дъждове и горски пожари са резултат от изменението на климата. Телевизионните репортажи поставят въпроса за опазването на околната среда както и за уязвимостта на творението“, се казва в съобщението на Финландската Църква.

От автономната Православна Църква на Финландия (Вселенска Патриаршия) много отблизо следят новините за Гърция, където горските пожари застрашават много от известните места за поклонение и монастири, големи масиви от прекрасни гори и жилищата на нашите братя и сестри там.

На 13 август 2021, Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Хелзинки и на цяла Финландия г-н Лъв (Леон), изпрати писмо до Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II, в което изказва подкрепата и съпричастността на чедата на Православната Църква на Финландия с Предстоятеля на Еладската ЦЪрква и нейните чеда. „Молим се Бог да даде сила на онези, които се борят с огнената стихия и да защити всички, които са пострадали от нея“, се казва в писмото на Архиепископа на Хелзинки г-н Леон.

Източник: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland | Финландская Православная Церковь

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal