Πατριάρχης Αντιοχείας: «Ο Θεός να στεγνώσει τα δάκρυα μας» – 1 χρόνο από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

In other languages: BG


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την στιγμή της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στο Λίβανο που προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 210 ανθρώπους ενώ υπήρξαν και τουλάχιστον 6.500 τραυματίες. Η έκρηξη στις 4 Αυγούστου του 2020 άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια όπως το Ορθόδοξο Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου και σε ναούς της Μητρόπολης Βηρυτού.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης μίλησε για τη θλιβερή επέτειο τονίζοντας ότι «η προσευχή μας είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους μας, που έφυγαν από αυτή την έκρηξη».

Δείτε το μήνυμά του:

«Ακριβώς τέτοια ημέρα πέρυσι, οι καρδιές μας συγκλονίστηκαν από την τραγωδία του λιμανιού της Βηρυτού, η οποία επηρέασε την πραγματικότητα του Λιβάνου μας και πήρε μακριά τους αγαπημένους μας. Προσευχόμαστε σήμερα στον Θεό να τους δεχθεί στο ουράνιο φως Του, να τους συγχωρέσει με την αγαθότητά της ευσπλαγχνίας Του και να απαλύνει με συλλυπητήρια τον πόνο στις καρδιές των γονιών τους.

Η προσευχή μας σήμερα είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους μας, που έφυγαν από αυτή την έκρηξη. Προσευχόμαστε ο Θεός να στεγνώσει τα δάκρυα από τα μάτια των οικογενειών τους και από τα μάτια μας. Σήμερα, ενώνουμε τις καρδιές μας και θυμόμαστε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Θυμόμαστε τους Πυροσβέστες της Βηρυτού και το προσωπικό του Νοσοκομείου του Αγίου Γεωργίου. Θυμόμαστε πολλούς αγαπημένους μας, που επλήγησαν από τη φρίκη της καταστροφής. Και παρ’ όλα αυτά, θυμόμαστε ότι η θέληση για ζωή θα είναι αυτή που θα ξεπεράσει και θα στεγνώσει τα δάκρυα του πόνου και θα ζωγραφίσει το χαμόγελο του αύριο και την ανάσταση του Λιβάνου.

Παρθένε, εξάγνισε τις καρδιές μας! Παρθένε, ανακούφισε τον πόνο μας!
Παρθένε, ελέησε τους νεκρούς μας. Παρθένε, θεράπευσε τον Λίβανό μας και προστάτευσε την Βηρυτό μας!

Ω Παρθένε, ανακούφισε τις πληγές των στενοχωρημένων και ελέησε τους εκτοπισμένους και τους άστεγους.
Βάλε το νυστέρι του ελέους σου στα χέρια των γιατρών και στήριξε το ιατρικό προσωπικό.

Ω Παρθένε, εξάλειψε τα πάθη μας, ειρήνευσε τους φοβισμένους και καθησύχασε τον φόβο τους με την ειρήνη του Ιησού Χριστού. Το όνομα Κυρίου ευλογημένο και δεδοξασμένο εις τους Αιώνας των Αιώνων, Αμήν».

Η στιγμή της έκρηξης

Την ώρα της Θείας Λειτουργίας σημειώθηκε η έκρηξη η οποία προκάλεσε εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες τρομερές υλικές ζημιές.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal