Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τα μέλη του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων | ΦΩΤΟ

In other languages: UA – BG – EN


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα με μέλη του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων. Επί 25 χρόνια το Συμβούλιο συνεργάστηκε για την ειρήνη και την αλληλοκατανόηση.

Όπως εξήγησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, μέσα από χρόνια συνύπαρξης Χριστιανών διαφόρων ομολογιών, Μουσουλμάνων και Εβραίων, και λόγω μακροχρόνιων πολέμων, η Ουκρανία έχει μια μοναδική διαθρησκειακή ατμόσφαιρα. Μέσα από αυτή την ιστορική εμπειρία, εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων μπορούν να συνεργαστούν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα ίσα δικαιώματα, την υπέρβαση των αντιπαραθέσεων και την επίτευξη συναίνεσης παρά τις διαφορές των απόψεων τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χάρη στην χρόνια εμπειρία του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου, γνωστός στον κόσμο ως ′′αυτός που γεφυρώνει”, τονίζει πάντα την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. Ειδικά σημείωσε τον ρόλο της Εκκλησίας στην επίλυση των αντιφάσεων στην κοινωνία, καθώς είναι σε θέση να ′′χρησιμοποιήσει την πίστη για να ηρεμήσει και να θεραπεύσει τις πληγές των άλλων και όχι να ανάψει νέες φωτιές μίσους“.

Είναι σημάδι ελπίδας ότι παρά τη φρίκη του 20 ου αιώνα, την πιο σκληρή εποχή στην ανθρώπινη ιστορία, η κατανόηση του διαλόγου γίνεται όλο και πιο σημαντικό εργαλείο για την οικοδόμηση γεφυρών και συμφιλίωσης”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Όλα τα νέα για την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία 2021.

Πηγή: fosfanariou.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal