Ο Κορίνθιος Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο | ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου 2021, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, όπου είχε κατ᾿ ιδίαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Μέσα σε θερμό κλίμα ο Μητροπολίτης Κορίνθου και ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής επικαιρότητας καθώς και της Τοπικής Εκκλησίας, αφού, ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης είναι Κορινθιακής καταγωγής.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης να λαμπρύνει με την παρουσία του την πάνδημη πανήγυρη της γενέτειράς του, την «Παναγία Γιάτρισσα» Λουτρακίου, κατά την 7ην και 8ην μηνός Σεπτεμβρίου 2021, αλλά ο Μητροπολίτης, λόγω ανειλημμένων ήδη υποχρεώσεών του, του δήλωσε αδυναμία να παραστεί πλην ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την αδελφική πρόσκλησή του υποσχεθείς ότι θα το πράξει στο άμεσο μέλλον. Τέλος ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης για την φιλάδελφη επίσκεψή του και ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην πλούσια Αρχιερατική του διακονία και ιδιαιτέρως κατ᾿ αυτήν την περίοδο, που είναι επιφορτισμένος και με τα καθήκοντα του Τοποτηρητού στην χηρεύουσα γείτονά του Ι. Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal