Μοσχοβίτικη πίεση: Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ στο Αμμάν

In other languages: UA – BG


Στις 5 Αυγούστου 2021, ο επιτιμητής των πάντων και πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας Αλφέγιεφ, με εντολή όχι με άδεια του Πατριάρχη Μόσχας, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η συνάντηση μεταξύ του Ιλαρίωνα και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιορδανίας, Αμμάν.

Σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας αναφέρεται ότι συζητήθηκαν «σειρά θεμάτων διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της καταστάσεως στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των εξ αυτής υγειονομικών περιορισμών, που επηρεάζουν τη συνήθη ροή της εκκλησιαστικής ζωής».

Επίσης στην συνάντηση «συμμετείχε ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ».

Δεν ανησυχούν οι άλλοι μητροπολίτες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ότι το Παλαίφατο Πατριαρχείο εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την Μόσχα τα τελευταία χρόνια; Δεν συνειδητοποιούν τι αμαρτία κάνουν όταν στέκονται και παρακολουθούν τι κάνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄;

Ο Ιεροσολύμων έπρεπε να συμμορφωθεί με τον Τόμο της αυτοκεφαλίας που παρέδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος έπρεπε να σταθεί, κατά τους Ιερούς Κανόνες, δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά αποφάσισε να υποκύψει στον εκβιασμό και την χειραγώγηση της Μόσχοβισίας.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έγινε τα τελευταία χρόνια μια ερειπωμένη αυλή και ιδιωτικό κτήμα της Μόσχας και των ολιγαρχών της. Ελπίζουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση συντόμως θα επέμβει πολύ πιο σοβαρά στα Ιεροσόλυμα και θα αποτρέψει το Παλαίφατο Πατριαρχείο να γίνει μια υπηρέτρια τοπική Εκκλησία στην Μέση Ανατολή, η οποία λαμβάνει εντολές από τους κομμουνιστές και τους άθεους στην Μόσχα. Ντροπή και αίσχος!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal