Με ιερά κειμήλια από το Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ εκκενώνουν οι μοναχοί | VIDEO & ΦΩΤΟ

Η φωτιά είναι έξω από το μοναστήρι του Οσίου Δαυιδ τώρα. Οι μοναχοί μαζεψαν τα ιερά λείψανα.

In other languages: BG


Εκκενώθηκε η τελικά η Μονή του Οσίου Δαυίδ. Τις προηγούμενες ώρες υπήρχε μία διαπραγμάτευση με τους μονάχους, οι οποίοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την Μονή αλλά τελικά ακολουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών και έχοντας μαζί τους κάποια ιερά κειμήλια από το μοναστήρι ακολούθησαν και εγκατέλειψαν το μοναστήρι, όπως αναφέρει το ert.gr.

Οι Προσκυνητές που ήταν στην Μονή έχουν απομακρυνθεί σε ασφαλές έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, δύο Πατέρες μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο Μοναστήρι, ενώ ο Γέροντας με τους υπόλοιπους, εντολή του Μητροπολίτου, μετέβησαν σε ασφαλή χώρο, απ’ όπου θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης.

«Ό,τι θέλει ο Θεός», λέει ο Γέροντας.

Ο Σεβαστός Ιεράρχης ανέφερε πως κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πλέον και πως η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ έχει εκκενωθεί μερικώς καθώς κάποιοι Πατέρες παραμένουν στο μοναστήρι, βέβαια αν κριθεί απαραίτητο θα αποχωρήσουν και εκείνοι. Ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε επίσης πως πολλά εκκλησάκια αλλά και πολλά σπιτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ, αναφορικά με τους πληγέντες που έχασαν τα σπίτια τους ο Μητροπολίτης τόνισε πως κατόπιν συνεννοήσεως με την Περιφέρεια θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Προκόπι αλλά και στις κατασκηνώσεις εφόσον χρειαστεί.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σημειώθηκε και νέα μεγάλη αναζωπύρωση. Πλέον η φωτιά έχει μπει στις Ροβιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής.

Επειδή η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους με δύο σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και μια “παντόφλα” που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ολοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο νωρίτερα εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Κούλουρος και Μαρούλι. Έχει δοθεί ανάλογη εντολή για συνολικά 12 οικισμούς. Δύο μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα, το πρώτο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και έχει κυκλώσει το χωριό Κουρκουλούς και το άλλο κοντεύει να φτάσει στην περιοχή Σκεπαστή. Άλλο μέτωπο κατακαίει την περιοχή Δαμιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το τιτάνιο έργο τους. Μάλιστα, τρεις πυροσβέστες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. Δεν φυσάνε ισχυροί άνεμοι, ωστόσο οι φλόγες αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι φέρουν ελαφρά και επιφανειακά εγκαύματα, δεν βγήκαν εκτός υπηρεσίας ελέω του τραυματισμού τους, αλλά, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, επέστρεψαν κανονικά στο έργο τους για την κατάσβεση των μετώπων της πυρκαγιάς.Λιμνη Εύβοιας!🔥🔥Δεν υπάρχουν λογια😓

Posted by Weather News Greece on Wednesday, August 4, 2021


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal