Δράσεις για την εκπαίδευση των νέων της Αφρικής πρότεινε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

In other languages: EN – BG


Την επιθυμία του να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και γενικότερα με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, δράσεις που θα αφορούν την εκπαίδευση των νέων της Αφρικανικής Ηπείρου, σε ποικίλους τομείς, ώστε να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές του Ελληνισμού, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Πατριάρχης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Πρυτανείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθ. Γεώργιο Μ. Κοντάκη, ο οποίος καλωσόρισε τον Πατριάρχη αναφέροντας ότι είναι «μεγάλη τιμή για το Ίδρυμα να υποδέχεται σήμερα μία διακεκριμένη προσωπικότητα του Ελληνισμού και πρεσβευτή της Ελλάδος, σε μία ολόκληρη Ήπειρο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος Β’, εκδήλωσε το θαυμασμό του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις διάφορες δράσεις με ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που πραγματοποιεί το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Ο πρύτανης κ. Κοντάκης, εξέφρασε τον θαυμασμό του και την αμέριστη στήριξή του στο σπουδαίο, όπως το χαρακτήρισε, έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης, το οποίο είναι γνωστό μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων του. Τέλος, ανέφερε ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Πανεπιστήμιο Κρήτης να υπάρξει στο μέλλον μία στενότερη συνεργασία με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal