Δέσποινα Βανδή απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ ότι για τις πυρκαγιές φταίνε οι ομοφυλόφιλοι: Θλιβερό να τοποθετείται με τόσο μίσος!

In other languages: BG


Με ανάρτησή της στο instagram και συγκεκριμένα με insta story της η δημοφιλής τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι για τις πυρκαγιές φταίνε οι ομοφυλόφιλοι.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, δημοσίευσε άρθρο σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα με τίτλο «Αλήθειες για τη συμφορά» με το οποίο επιχειρεί να συνδέσει την ομοφυλοφιλία με τις πυρκαγιές.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έκανε μία «ανάλυση» για τις καταστροφές καταλήγοντας σε ένα σκοταδιστικό συμπέρασμα θεϊκής τιμωρίας. Χρησιμοποιώντας την συνηθισμένη, σκοταδιστική και οπισθοδρομική φρασεολογία του για να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία, ο Μητροπολίτης αναφέρει: 

«Με αγάπη στους κυβερνώντες θα τους έλεγα ότι όταν προβάλλουν την ανατροπή της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας και τη θεσμοθετούν ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα, παρ’ όλο που καμία σχέση δεν έχει με την ανθρώπινη φύση και τη θεωρούν και ως προσόν του βιογραφικού σημειώματος για την ανέλιξη σε υπουργικούς θώκους, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό αποτελεί ύβρι και κάθε ύβρις λαμβάνει κάθαρση και “ένδικον μισθαποδοσίαν” γιατί αυτό επιτάσει ο παγκόσμιος πνευματικός Νόμος; Ηδη την έλαβαν. Καί δυστυχώς την πληρώνουν και εκείνοι πού αδιαμαρτύρητα το ανέχονται. Ας φροντίσομε όλοι να ανανήψομε αν θέλομε την θεία συναντίληψη», γράφει – μεταξύ άλλων- ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς στο εκτενές κείμενό του.

Καταλήγοντας στο κείμενο με τίτλο «Αλήθειες για τη συμφορά», ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αφήνει να εννοηθεί πως οι πυρκαγιές συνδέονται με κάποιου είδους τιμωρία για την «ύβριν» που κατά τον ίδιο διέπραξε η κυβέρνηση θεσμοθετώντας υπέρ των αυτονόητων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Η τοποθέτηση του μητροπολίτη προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις, ανάμεσά τους και το insta story που δημοσίευσε η Δέσποινα Βανδή, που έγραψε τα εξής:

«Θλιβερό ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να πρεσβεύει την αγάπη, να τοποθετείται με τόσο μίσος».

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal