Начало » Новини » Светът » ТРЕВОЖНО: Влошава се психичното здраве на Руския Митрополит Лука Коваленко. Той нарече Вселенския Патриарх – „крадец в закона“, „блудно дете“ и „криминален авторитет“

ТРЕВОЖНО: Влошава се психичното здраве на Руския Митрополит Лука Коваленко. Той нарече Вселенския Патриарх – „крадец в закона“, „блудно дете“ и „криминален авторитет“

In other languages: UA


Още повече се е влошило психичното здраве на Руския Митрополит в Запорижия Лука Коваленко. Това констатира Doxologia Infonews въз основа на поредните му одиозни християно-джихадистки изказвания, по адрес на Майката Църква и Вселенския Патриарх Вартоломей.

Коваленко заяви, че „Димитриос Архондонис е крадец в закона“, „блудно дете“ и „криминален авторитет“, който „затваря устата“ на Руската Църква в Украйна.

Благодарни сме за нашата вяра не на вас, а на Апостол Андрей Първозвани“ – пише Коваленко.

Лука смята, че Вселенската Патриаршия се е превърнала от Майка Църква в „майка на разврата“. „Оставаме верни на Православието. Няма да позволим на еретиците от Фанар да унищожават душите на верните чеда на нашата Църква“ – пише още Руският Митрополит в Запорижия.

Doxologia Infonews настоява спешно Московската Патриаршия да изтегли от Украйна вересиите си, и да настани своя побъркан митрополит в психиатрия за лечение на неговите проблеми.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal