Сръбският пожарникар-герой Джордже Вукичевич, който даде надежда на 6-месечно бебе да живее заради хвърлената лента на Роналдо, посети Атон | СНИМКИ

In other languages: GREN


Автор: Йордан Георгиев

28-годишният сръбски пожарникар Джордже Вукичевич беше за няколко часа в Солун и Атон, поканен от Гръцката пожарна служба в Солун и братството на светогорския Монастир Хилендар. Джродже Вукичевич наскоро стана известен по целия свят, когато взе лентата за ръка, която Роналдо хвърли на терена, и я използва, за да спаси шестмесечно бебе.

Пожарникарят-герой, вместо да запази лентата за ръка като сувенир или да я продаде за своя полза, я използва за събиране на пари за лечение на шестмесечно бебе от Сърбия Гаврило Джурджевич, който страда от гръбначно-мускулна атрофия, лечение, за което се изисква астрономическата сума от 2,5 милиона евро.

В разговор с Атинско-Македонската агенция младият пожарникар отбеляза, че когато е видял Кристиано Роналдо да хвърля лентата за ръка на земята, първото нещо, за което се е сетил е това да помогне на малкия Гаврило. Той ни най-малко е имал съмнение, че трябва да направи точно това. Лентата беше продадена за 7,5 млн. сръбски динара или за около 63 000 евро, на открит електронен търг, проведен в Сърбия с благотворителна цел.

Награда и от Монастира Хилендар

Младият пожарникар очакваше с нетърпение посещението си в петък следобед и събота на Света Гора. След като бе награден заради своята благотворителност на специално събитие в кметството на Солун, в четвъртък вечерта той посети Монастир Хилендар за да получи награда за благородната си постъпка.

„Този ​​похвален акт изгря върху всички нас като блестящ пример за любов, но и за победа на живота“, отбеляза Високопреподобният Архимандрит Методий, Игумен на Свещената Хилендарска Обител.

Достоен!

Източник: sportlive.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal