СРАМНО: Антиваксъри ругаха Митрополита на Неаполис Варнава по време на негова проповед в храма относно ваксините срещу COVID-19 | VIDEO

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

Във вторник на 27 юли 2021, в Храма на Света Параскева в Неаполис (Солун), след края на Вечернята за празника на Света Ирина Хрисоваланди се създаде напрежение между антиваксъри и Митрополита на Неаполис и Ставруполис г-н Варнава.

Поводът на тяхното недоволство и организирана преди това атака беше неговата проповед за връзката между любовта към ближния и ваксинирането срещу коронавирус. В своята проповед Митрополит Варнава разясни за пореден път Енцикликата на Еладската Църква относно ваксинирането срещу коронавирус, както и това, че вярващите християни не бива да вярват в конспиративни теории, чипиране, контрол върху личността и пр. след поставянето на ваксината.

Тези истини предизвикаха недоволство на около 1/3 от присъстващите в Храм лица, които се оказаха антиваксъри и провокатори.

По-конкретно, след като Митрополитът започна да говори за ваксинирането срещу кооронавирус част от присъстващите на богослужението имаха просташко и недостойно поведение, започвайки да сипят обиди и ругатни срещу Митрополит Варнава, крещейки „срам“, „вие сте срам за Църквата“, „мръсник“, „предател“, „безделник“, „искаш да ни чипират“ и пр.

Сами може да чуете, как крещят и викат срещу истината като обезумели и бесновати. Колко е податлив човекът на дяволските внушения?

Това, което можем да кажем за Митрополит Варнава е най-малкото „Браво!“. Той е Божий човек и човек на любовта. Това е достойното поведение на един Архиерей, който има смелостта да говори за това, което трябва и е полезно за хората.

Митрополит Варнава е достоен Епископ на Православната Църква, загрижен за здравето и живота на своето паство, независимо от хулите и обидите, които ще понесе върху себе си от една нищожна група антиваксъри и християно-талибани, които поставят себе си над Църквата и Бога.

Митрополит Варнава иска хората да живеят, а не да умират, както дяволът иска. Именно тези, които отричат ваксината като дар Божий и се обявяват срещу нея като средство за живот, са последователи на лукавия. Само той иска хората да умират, измисляйки различни теории и варианти, които внушава на тази част от обществото, която счита себе си над Църквата.

Митрополит Варнава изпълнява своя дълг като Архипастир, призовавайки своето паство да се ваксинира, за да не умре.

Христос дойде на земята за да ни спаси. Той потъпка смъртта със своята смърт и дари живот вечен на всички нас хората. Единственият недоволен от това е самият дявол. Ето защо, той е недоволен, че Бог отново се е смилил над своето творение, давайки му шанс да живее.

Христос е ЖИВОТ, а дяволът СМЪРТ. Друг е въпросът, кой кого избира. Бог е дал свободна воля на всеки един от нас да избере или да живее, или да умре, или да си постави ваксината, или да не си я постави.

Ваксината е дар Божий. Ако антиваксърите и християно-талибаните отхвърлят този дар, тогава приемат предложението на дявола да се заразят с вируса и да заразяват хората около себе си, предизвиквайки смърт.

Това ще бъде резултатът от безотговорното поведение на тези групи от обществото. Благодарение на неваксинираните без антитела ще има не само четвърта, но и пета вълна. Над 95% от заразените и хоспитализираните лица са неваксинирани и без антитела.

Ако искате да бъдете причина за смъртта на своя ближен, тогава не се ваксинирайте!

Ето какво написа Архимандрит Романос Анастасиадис по този въпрос:

Когато сайтове за църковни новини наричат „вярващи“ подставени и политически подбудени ругаещи лица, които в Храма и по време на проповед наричат „безделник“ един Епископ, тогава разбирате какво целят тези хора…

Нека Бог съди всички тях. Що се отнася до Високопреосвещения Митрополит на Неаполис г-н Варнава, той получи един голям венец от Христос за смелостта и куража, с които вярно преподава словото на истината.

Тези, които го ругаха и тези, които одобряват техните действия, след време ще получат отговор от Духовния закон.

Мъчно е за тебе да риташ против ръжен (Деян. 26:14)“, написа на Facebook страницата си Архимандрит Романос Анастасиадис.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal