Служител от Старозагорска Митрополия се подиграва на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров и на служебния вътрешен министър Бойко Рашков

Деловодителят на Старозагорска Митрополия и близък до Старозагорския Митрополит Киприан – иподякон Ангел Георгиев.


Автор: Doxologia Infonews

Служител от Българската Патриаршия, и по-конкретно деловодителят на Старозагорска Митрополия и близък до Старозагорския Митрополит Киприан – иподякон Ангел Георгиев – се подиграва на служебните министри на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и на вътрешните работи г-н Бойко Рашков.

На страницата си във Facebook Ангел Георгиев публикува снимка на д-р Стойчо Кацаров с текст: Дайте да съберем пари да купим една риза с вратовръзка на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров?

Днес, в съобщение до главния редактор на Doxologia Infonews, в което заявява, че Старозагорският Митрополит Киприан не се е извинявал на г-н Бойко Рашков за скандалното си изявление, Ангел Георгиев нарече служебния вътрешен министър – тая свиня Рашков“.

От Doxologia Infonews считаме за недопустимо свещенослужители и църковнослужители да се подиграват и да обиждат по такъв недопустим начин представители на властта.

Достатъчно е да кажем, че тази атака от Старозагорска Митрополия започна след като служебните министри разкриха и продължават да разкриват престъпления и нарушения, извършвани от правителствата на бившия премиер Бойко Борисов, за когото г-н Бойко Рашков заяви: „Вече стана ясно колко вярва в Бог Борисов. Той се кръсти навсякъде където го видите, и казва колко е набожен, колко вярва в Господ. И сега стана ясно защо са тези твърдения. Защото разчита на владиците. Тоест той е осигурявал средства за църквите, за някои митрополити, както казва и за училища, църкви, джамии и т.н. Но целта не е нещо друго. Целта е сега вече, в периода когато сме изправени пред избори за Народно събрание на 11 юли, той (Борисов) да иска от тях (митрополитите) съдействие. Тоест, Борисов по такъв начин е сключил една сделка с давност отпреди няколко години с Българската Църква“.

Старозагорският Митрополит Киприан със своя иподякон и служител Ангел Георгиев по време на богослужение.
Фейсбук профилът на служителя от Старозагорска Митрополия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal