Начало » Новини » България » След разобличението на Doxologia Infonews за фалшивите „чудеса“, съчинявани от Ангел Бончев и уебсайта „Добротолюбие“, публикацията за „чудото“ със Свети Никифор Прокажени и коронавируса беше свалена

След разобличението на Doxologia Infonews за фалшивите „чудеса“, съчинявани от Ангел Бончев и уебсайта „Добротолюбие“, публикацията за „чудото“ със Свети Никифор Прокажени и коронавируса беше свалена

Ангел Бончев и Ангел Карадаков.


Автор: Doxologia Infonews

В две кратки публикации (тук и тук) от Doxologia Infonews ви разказахме за журналиста Ангел Бончев, бизнесмен със светци, православни икони, книжки и филмчета, който от близо две-три години се скита из българските храмове, за да рекламира свои трудове за Свети Ефрем Нови (Светецът светкавица) и Свети Никифор Прокажени, както и за неговия сътрудник Ангел Карадаков, който чрез своя сайт „Добротолюбие“ спомага за осъществяване дейността, имаща за цел печелене на пари на гърба на некатехизирания народ в България, който пък е известен със своето чудопоклонничество. Г-н Бончев заедно с български духовници имат уговорка да печелят пари на гърба на некатехизираните вярващи. Така, подобно на протестантските пастори, Бончев обикаля из България да разнася иконите на двама светци, никому неизвестни в България; всичко с помощта и съдействието на уебсайта „Добротолюбие“. Печалбата от прехласващите се по чудеса и икони невежи българи се дели между Бончев, уебсайта „Добротолюбие“ и конкретния свещеник, който е приел в своята енория/своя храм съответните икони, книжки и т.н.

Спомняте си за първата гавра със светците, описана в разказ и публикувана на 22 март 2020 в „Добротолюбие“ със заглавие „ЧУДО…“.

Тя бе разобличена на 11 юли 2021 единствено и само от Doxologia Infonews, и с нея можете да се запознаете тук. Накратко става въпрос за това, че Свети Никифор Прокажени се явил, според разказа, на някаква жена и ѝ казал, че България щяла да бъде запазена от коронавируса и тем подобни лъжи и глупости.

Днес, на 23 юли 2021, публикацията „ЧУДО! Св.Никифор Прокажения се яви у нас: „България ще бъде запазена от коронавируса“, беше изтрита от „Добротолюбие“. Иначе скрийншотове от публикацията можете да видите тук.

Сега в задачата се пита:

  • Ангел Бончев и „Добротолюбие“ признават ли си вината, че са излъгали вярващите в България със своето съчинено комично „чудо“, написано с цел финансова печалба, но също така и с цел трафик за уебсайта-сътрудник?
  • Ангел Бончев и „Добротолюбие“ признават ли, че и в следващите обявени от тях събития за „чудеса“ са излъгали вярващите в България. Като например за това, че Бончев написа на страницата си във Facebook, че в Ямбол жена се задавила по време на хранене, и щом се помолила на Свети Ефрем Нови – дихателните ѝ пътища били освободени?
  • Всичко това означава ли, че главният редактор на „Добротолюбие“ г-н Ангел Карадаков, който е и, забележете, главен редактор на уебсайта на Българската Патриаршия, си позволява да публикува невярна информация, или да трие стара такава в синодалния сайт?

От Doxologia Infonews настояваме:

  1. Свещеният Синод на Българската Патриаршия да обяви Ангел Бончев за лъжеучител, който заблуждава вярващите в България и се възползва от тяхната сляпа вяра за собствени облаги. Синодът и митрополитите са длъжни да обявяват когато има такива вълци в овчи кожи, които заблуждават и съблазняват пасомите. Или поне такава е практиката и традицията във всички поместни православни църкви по света, и като цяло в Православната Църква.
  2. Да уволни Ангел Карадаков от длъжността главен редактор на синодалния сайт „https://bg-patriarshia.bg/“, и да назначи нов човек, грамотен, който да отразява дейността на Синода. Настоящият главен редактор е неграмотен не само в езиково отношение, но и в религиозно. Има достатъчно теолози в България, които да заместят Карадаков. Друг е въпросът, че в момента синодалният сайт или не отразява никаква синодална дейност (тоест сайтът е безсмислен), или самите митрополити от Синода нищо не правят, за да бъде то отразено. Отговорите оставаме на нашите читатели. А да не говорим, че Карадаков, който изпълнява длъжността и фотограф на Свещения Синод, е абсолютно некадърен в поверената му работа. Снимките, които прави Карадаков, са с най-ниското възможно качество, което не прилича дори на една обикновена митрополия, а камо ли на Синод. И фотографи ще се намерят. Нека в Синода да работят кадърни и грамотни хора, както подобава.

От Doxologia Infonews заявяваме, че ако Свещеният Синод продължава с това гробно мълчание и бездействие, което не му е позволено нито от Свещените Канони, нито от Устава на Българската Патриаршия, то тогава, също както 99% от българските граждани, ще се замислим дали е нужен настоящият състав на Свещения Синод, или е крайно време всички митрополити да бъдат отстранени и да се назначат нови хора, които да работят в полза на Църквата, а не в своя лична полза и в полза на престъпниците, масоните, ченгетата, мутрите, политиците и русофилите в България.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal