Свещеник от Софийска Митрополия агитира енориашите си да гласуват за Бойко Борисов и ПП ГЕРБ | СНИМКИ


Автор: Doxologia Infonews

Специално внимание на Тома Биков и други политици от ПП ГЕРБ реши да отдели отец Стилиян Табаков, свещеник в столичния Храм на Свети Андрей Първозвани и председател на Поклонническо-просветния център (туроператор) „Свети Йоан Рилски“ към Софийска Митрополия.

За срещата, провела се на 04 юли 2021, съобщи самият Биков на страницата си във Facebook, а текстът му беше придружен от снимка, на която се вижда как софийският клирик е събрал енорията си на среща с членове на ПП ГЕРБ. Наш източник, който е присъствал на срещата и който пожела името му да остане в анонимност, заяви за Doxologia Infonews, че по време на въпросната среща клирикът Стилиян Табаков е агитирал за въпросната политическа партия и нейния лидер, и по този начин е внушавал на неколцината души от енорията си, че трябва да гласуват за „спонсора“ на Българската Патриаршия, който раздаваше държавните пари на калпак в полза на Българската Църква.

Както пише Биков, „отец Стилиян благодари на присъстващите и припомни, че именно кабинетът на Бойко Борисов е отпуснал над 500 хил. за спешна реновация на храма“. За храма разбрахме, но интересно, дали Борисов не е финансирал с държавни пари и туристическата компания на Табаков и Софийска Митрополия?

В разговора е била обсъждана и традиционната безсмислена, но интересна за българите тема: „съхраняването на семейните ценности“. Отец Стилиян е заявил, че това съхраняване не било възможно без Църквата.

След това в разговора с православния свещеник е станало въпрос за гоненията срещу християните. В България духовниците и вярващите обичат да говорят за гонения. Явно имат нужда да бъдат преследвани и затова постоянно мислят за гонения, вместо да благодарят на Бога, че в България могат свободно да изповядват своята вяра. Е, за съжаление, под „гонения“ в разговора не се е имало предвид истински гонения заради Православната вяра, а се е имало предвид това, че служебният вътрешен министър г-н Бойко Рашков призна боленената истина за това, че Бойко Борисов е раздавал пари на Българската Патриаршия с цел – да може след това Синодът да му се отплати като го подкрепи в неговата политическа дейност, както и това, че фактически Българската Патриаршия не само се е превърнала в една просякиня, но и е станала изключително обвързана и зависима от бившата управляваща власт. Както заяви г-н Рашков, „Борисов е сключил една сделка с давност отпреди няколко години с Българската Църква“. И сега от ПП ГЕРБ внушават, че думите на Рашков означавали гонение срещу митрополитите, клириците и вярващите.

По-нататък Биков потвърждава, че Българската Църква взема участие в обществения дебат по политическите въпроси, което отново ще кажем, че е в пълно нарушение на Свещените Канони и Устава на БПЦ.

Накрая, Биков пише, че в разговора е станало въпрос за ремонтите на храмовете, за вероучението и т.н.

Искаме да помагаме и ще помагаме на църквата, както сме го правили и досега.“ – заявява най-нахално членът на ПП ГЕРБ.

Разбира се, такава „помощ“ е добре дошла за Българската Патриаршия. Тя е свикнала да взема безмилостно парите на българските данъкоплатци, които се разграбват, крадат и раздават от едни политици, разследвани понастоящем не само за купуване на гласове, но и за други различни престъпления и нарушения. Българската Патриаршия няма свободния достъп до държавните средства, който имаше Бойко Борисов по време на управленския му мандат. Може би, примерно, ако тя имаше такъв достъп, българските граждани щяха да бъдат още по-бедни отколкото са сега. Така че, с две думи, Бойко Борисов вършеше мръсната работа на митрополитите – работа, която те не можеха физически да я свършат. Той раздаваше парите, а те ги вземаха и прахосваха за различни неща…

Оставаме на Българския Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, както и на неговия Викарий Белоградчишкия Епископ Поликарп, да упражнят своята канонична власт, отговорност и задължение да разследват своя клирик Стилиян Табаков за проведената антиканонична агитация в полза на една политическа партия, и съответно за проведената пристрастна среща и оказаното специално внимание само на политици от една конкретна политическа партия.

Припомняме, че на 05 юли 2021 Старозагорският Митрополит Киприан се почувства натъжен от изявлението на Бойко Рашков за зависимостите между Борисов и българските митрополити, и за пореден път благодари на Борисов, че му е дал държавни пари да си ремонтира Шипченския Монастир.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal