Начало » Новини » Светът » Световният съвет на църквите изразява солидарност с църквите в Хаити

Световният съвет на църквите изразява солидарност с църквите в Хаити


Световният съвет на църквите се обърна към църквите в Хаити с писмо, за да изрази своята солидарност и молитвета загриженост след убийството на президента Жовенел Моиз, и на фона на бушуващата зараза от COVID-19.

Убийството на 07 юли 2021 ни изпълни с дълбок шок и ужас, и подчерта необходимостта от солидарност и молитвена загриженост“ – се казва в писмото, изпратено от финансовия директор на ССЦ Илейн Дайкс, от името на в.и.д. генерален секретар на Световния съвет на църквите Негово Всеблагоговейнство проф. д-р Протойерей Йоан Саука.

На фона на различните репортажи, ние се опитваме да се свържем с вас, за да разберем как се справяте и да се разшири нашата голяма загриженост и състрадание към Вас по отношение на развиващите се събития около смъртта на президента Моиз.

От името на глобалната икуменическа общност, представлявана от Световния съвет на църквите, искаме да изразим най-дълбоки съболезнования на вас, нашите братя и сестри от Хаити.

Бъдете сигурни, че ви поменаваме в молитвите си през цялото това предизвикателно време. Молим се смъртта на президента да не се отрази отрицателно на развитието и благополучието на гражданите на Хаити“ – пишат от ССЦ.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal