Руският посланик Митрофанова посети и Варненския Митрополит Йоан | СНИМКИ


На 30 юли 2021 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан посрещна Нейно Превъзходителство Извънредния и Пълномощен Посланик на Руската Федерация в България г-жа Елеонора Митрофанова и придружаващите я официални лица, които посетиха Варненска и Великопреславска света митрополия.

На срещата присъства и Генералният консул на Руската федерация в град Варна г-н Владимир Климанов.

В хода на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани с взаимното сътрудничество и диалога между нашите държави, както и между Българската и Руската православна църква, нашата епархия и с престолния ни град – Варна.

Митрополит Йоан пожела на Нейно Превъзходителство г-жа Митрофанова благодатен и добър успех в нейната мисия на посланик.

Източник: mitropolia-varna.org

Коментар: Doxologia Infonews

Това е поредната среща на Митрофанова с български митрополит. Преди Йоан, тя посети Николай Пловдивски, Киприан Старозагорски и Наум Русенски. Дори при Николай гостува два пъти.

Много са притеснителни тези посещения и тази активност от страна на руското посолство в България. Свещеният Синод на Българската Патриаршия за последните 20 години достатъчно е доказал, че е готов на всичко за пари и власт, но все пак предупреждаваме, че Българската Патриаршия не е нито на синодалните митрополити, нито на Москва. И ако вярващите в България не желаят църквата им да се обвързва с Москва, то митрополитите са длъжни да се съобразят с тях.

Питаме се, защо митрополитите не се срещнат с посланик на някоя друга държава? Защото нямат интерес от други посланици, освен от руския? Или защото никой друг посланик, освен руския, не изпитва нужда да посещава едни митрополити, продали себе си на Москва, лукса и парите, и отдавна забравили за пастирския си дълг към вярващите? Сами си отговорете.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal