Русенският Митрополит Наум и Архиепископът на Томис Теодосий отслужиха Божествена Литургия за празника на Света Марина | СНИМКИ


На 17 юли 2021 г., когато св. ни църква почита паметта на св. великомъченица Марина, духовната покровителка на едноименния манастир в с. Каран Върбовка, в едноименната св. обител в Русенска епархия беше отслужена празнична св. литургия от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и Негово Високопреосвещенство Теодосий, архиепископ на Томи и Констанца от Румънската православна църква.

На архиереите съслужиха архим. Симон, ставр. ик. Валентин Лазаров, архиерейски наместник за Поповска духовна околия, и множество духовници от Русенска епархия и Румъния, пристигнали специално за празника.

В края на св. литургия митрополит Наум удостои с офикията „архимандрит” отец Филарет, игумен на манастира, дарявайки го с нагръден кръст. Бяха отправени поздравителни слова между архиереите и разменени паметни подаръци.

По традиция беше отслужен водосвет от архиереите, които поръсиха с осветената вода всички присъстващи богомолци, с пожелание да са здрави и успешни, под молитвената закрила на св. Марина.

Всички български и румънски поклонници имаха възможността за пореден път да се поклонят пред мощите на св. Марина, които се съхраняват в св. обител от 2013 г.

По-късно през деня митрополит Наум извърши св. кръщение на малкия Илиян в храм „Св. Георги” в гр. Бяла.

Източник: Русенска Митрополия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal