Римокатолически храм в Маями ще приема дарения под формата на биткойн


След като бе затворена в началото на миналата година поради пандемията от коронавирус, Католическата архиепископия на Маями се събра тази седмица, за да обсъди годишните приходи.

Тяхното ново решение: Биткойн.

„Трябваше да намалим капацитета, за да продължим с църковната си служба и вече не можехме да минем само с чиния за дарения“, каза архиепископ Томас Венски. „Да накараме хората да даряват доларови банкноти, покрити с микроби, вече не беше опция за нас.“

Членовете на конгрегацията намериха своя „спасител“ след като бе обявено, че Ел Салвадор приема Биткойн като легално платежно средство. „Един от нашите местни свещеници се завърна от Ел Салвадор и обясни използването на Биткойн и Lightning Network с помощта на QR кодове“, каза Уенски пред репортери.

Решихме, че за здравето и безопасността на нашите енориаши, и заради нашите църкви, сега ще приемаме дарения под формата на Биткойн.

Всяка църква в рамките на архиепископията сега ще създава пластмасови плакети и хартиени брошури за своите енориаши, които да сканират и да даряват в Биткойн портфейла на всяка църква.

„В Маями има над четири милиона католици“, добави Венски. „Надяваме се, че това възроди нашата общност от вяра.“

Източник: cryptodnes.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal