Ренета Трифонова за поредните московски хули в „Православие.БГ“: Типична пропаганда, която не подобава на такъв сайт


Автор: Doxologia Infonews

Известният богослов, публицист и главен редактор на уебсайта Християнство.бг г-жа Ренета Трифонова коментира поредните хули и манипулации от българския проруски, комунистически и ченгеджийски сайт Православие.БГ по адрес на Майката Църква Вселенската Патриаршия, Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, Негово Високопреосвещенство Митрополита на Италия г-н Поликарп и Негово Светейшество Папа Франциск, както и по адрес на всички гърци, фанариоти и прочие и прочие противници на руските интереси и московските еклисиологични ереси.

Ето какво написа Ренета Трифонова във фейсбук групата Християнство, Евхаристия и съвременност:

Това не само, че не е вярно, но е и типична пропаганда, която не подобава на такъв сайт. Пропагандата така се води – въз основа на догадки, предположения и внушения. Ако Андрей Романов беше отворил поне някой друг сайт, освен СПЖ, щеше да види изказванията на патриарх Вартоломей, включително и за това, че на доста хора им се присънва папизъм в Православието. Имаше цяло изявление по този въпрос. За съжаление такива материали със съмнителен източник, основани на догадки, не се публикуват за първи път. И аз предполагам, че това не е случайно, защото ще отвори нова вълна на омраза и разделение. Нашите православни няма да се затърсят из гръцките сайтове, нито из техните варианти на английски език, ще го приемат за чиста монета. Жалко, а книгите на издателството са много хубави и аз често публикувам откъси от тях.

Друг потребител във Facebook Мариан Павлов допълва в свой коментар по темата:

Този сайт от самото си начало е отявлен проводник на кремълската доктрина и мускалските интереси. Подобна статия е съвсем в техното направление – щях бъда крайно изненадан ако бяха написали нещо верно.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal