Разтърсващо послание от Архиепископа на Австралия Макарий: Разчитайте на нас в настоящата ковид криза; няма да изоставим нито един от нашите братя и сестри

In other languages: EN – GR


Превод: Александър Иванов

Архиепископът на Австралия Макарий отправи трогателно послание към паството си във връзка с ковид пандемията.

Следва пълният текст на посланието:

Факт е, че през последните седмици в Австралия, и по-конкретно в щата Нов Южен Уелс и столицата Сидни, кошмарът на пандемията се засили. Поради тази причина държавните власти са предприели строги мерки за ограничаване на разпространението на смъртоносния вирус.

В този критичен момент мислите ни са с всички, които са преболедували коронавируса, и все още боледуват от него.

Моля ви, моля ви, молете се за бързото възстановяване на болните, но също и за техните близки и приятели Бог да им даде сили, докато преживяват моменти на страхове и душевни терзания. Нека се помолим и за упокоението на душите на жертвите от ковид.

Същевременно, наш дълг е да разсъждаваме върху икономическите и социалните последици от настоящата криза, и да търсим решения за нашите ближни, които са силно засегнати от настоящите ограничения.

Призовавам всички гърци и всеки човек на добра воля да мобилизират всичките си запаси от любов и състрадание, за да създадат силна мрежа за защита на страдащите и нуждаещите се. Нашата местна църква е твърдо в челните редици на тази борба.

Гръцкият център за социално подпомагане на нашата Свещена Архиепископия, под ръководството на уважавания г-н Стив Магдас, от много години и досега изпълнява забележително своите функции. Персоналът и доброволците непрекъснато умножават усилията си за задоволяване на нарасналите нужди.

Всеки, който се нуждае от помощ, го призоваваме да се свърже с Гръцкия център за социални грижи на телефон (02) 9516 2188 или с онези, които отговарят за местните енории. Освен това горещо се моля на всички наши братя и сестри, ако те познават някого, било то роднина или човек от техния по-широк социален кръг, който се нуждае от каквато и да е подкрепа, незабавно да информират Гръцкия център за социални грижи или местната енория, или офисите на нашата Свещена Архиепископия.

Ние сме длъжни да не оставяме никого сам в тази криза, а да се изправим и да я преодолеем с дух на солидарност и единство.

В допълнение, използвам възможността да ви помоля още веднъж стриктно да следвате инструкциите и насоките на здравните експерти и съответните държавни органи, за да се справим с пандемията възможно най-ефективно и да се освободим от непоносимите ограничения.

Също така настоявам с отеческа любов и отговорност, ако все още не сте го направили, да се ваксинирате срещу COVID-19, за да постигнем възможно най-добрия контрол върху пандемията.

За съжаление, Австралия е една от страните с най-малко ваксинирани, в сравнение с други страни по света. Не трябва да забравяме, че ваксинацията представлява акт на самозащита, но преди всичко е акт на любов и солидарност към нашето семейство, общност и по-широкото общество, към което принадлежим.

Присъединявам се към молитвите на всички боголюбиви епископи от нашата Свещена Архиепископия на Австралия, като пожелавам на всички вас здраве и сили, и се моля нашият Всемилостив Бог да укрепи всички и бързо да освободи човечеството от това ужасно пандемично изпитание.

С отечески молитви и любов в Христа,

+ Архиепископ на Австралия г-н Макарий

Източник: vema.com.au

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal