Пътят към Дивотинския Монастир – вече с асфалт. До края на август ще приключи ремонтът | СНИМКИ

Кметът на София за втори път през юли проверява обекта.


До края на август т. г. пътят към Дивотинския манастир ще е изцяло обновен. В момента там продължава ремонтът и вече е положен първият слой асфалт. Това установи кметът на София при проверката си днес на обекта. Това е втора инспекция на Йорданка Фандъкова само за юли.

В началото на месеца тя пак беше там, за да се увери, че строителните дейности са в срок и да види качеството на изпълнението.

„В момента проверката показва, че ремонтът върви в график и вече е положен първият слой асфалт. Участъкът е дълъг 1,2 км и стига до самата обител, с което осгуряваме нормален достъп на всички посетители. Най-важния инвеститорски контрол за мен са духовниците в манастира, защото те са инициаторите за ремонта. А Дивотинският манастир е сред най-красивите в Столична община и свещениците го подъдржат фантастично. Дори и в момента правят ремонти вътре. Нека всички софиянци видят това прекрасно място, а ние сме длъжни да осигурим добър път. Макар и тесен, все пак е път, който води до манастира и е важен, и за хората, които имат вили в тази част. По-голямата част от средствата бяха отпуснати от предишното парвителство, както и за пътя към Клисурския манастир, другият знаков манастир на територията на район Банкя. Това са важни за района пътища.“, каза пред журналисти столичният кмет.

Тя потвърди, че до края на август т. г. ще приключи ремонтът и пътят ще е изцяло готов. В момента покрай пътното платно се почистват канавките, част от отводнителната система, за да няма проблеми при първия обилен дъжд, уточни Фандъкова.

На обекта се упражнява строг контрол от екипите на зам.-кмета но спроителството инж. Ангел Джоргов, както и строителния надзор, който е на място.

„Това е само един от инвестиционните обекти на Столична община за това лято. Жегита са в разгара и строителството на обектите ни също, така че не можем да си позволим да не се възползваме от хубавото време, защото след билните дъждове през юни и юли имаше проблеми на други обекти“, коментира Фандъкова.

Предишният кабинет отпусна 2,4 млн. лв. за ремонта на пътищата до Дивотинския и Клисурския манастир.

Източник: stolica.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal