Програма на събитията на о-в Имврос по случай 60 години от дяконската хиротония на Вселенския Патриарх Вартоломей

In other languages: ELEN


Превод: Йордан Георгиев

ВСЕЛЕНСКА ПАТРИАРШИЯ

Свещена Митрополия на Имврос и Тенедос

Вселенският Патриарх в Имврос по случай 60 години от дяконската му хиротония

Иераси, клирици и жители на Имврос от целия свят ще съпразнуват заедно с Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей

60-годишнината от ръкоположението в дяконски сан на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, което е извършено на 13 август 1961 г. в Свещения Митрополитски Храм Успение Богородично в Имврос, ще бъде почетено от Свещената Митрополия на Имврос и Тенедос.

Митрополията, която е родното място на Вселенския Патриарх организира разнообразни събития, които ще бъдат почетени с присъствието на Вселенския Патриарх. Очаква се Вселенският Патриарх да пристигне в Имврос в петък, 06 август 2021 г., рано следобед.

Вселенският Патриарх по време на своя престой ще хоростатисва в храмовете на своето село Свети Теодоровци, както и в другите села, ще бъде отслужена също и помен за упокоение на душите на вечнопаметните му родители и на всички онези, които са му помогнали в живота (облагодетелствали). Връхният момент ще бъде Патриаршеската Божествена Литургия, която ще бъде отслужена в петък, 13 август, в Свещения Митрополитски Храм Успение Богородично в столицата на острова Панагия, където Вселенският Патриарх е ръкоположен за дякон преди 60 години.

Също така, Патриархът ще освети три свещени параклиса в района на Малаки, Схинуди, Евламбио и Агридия. Вселенският Патриарх също така ще открие живописна изложба в село Свети Теодоровци и две фотографски изложби, първата от г-н Стилианос Хараламбидис, озаглавена „Диви цветя на полуостров Атон и Имброс“, в Агридия, а втората изложба от г-н Джевахир Буу и г-жа Васо Ксину, озаглавена „Имврос на Патриарха”, в Схихуди.

В сряда, 11 август, Вселенският Патриарх ще проследи лекцията на професор д-р Арне Стрид на тема „Ботаническото изследване на Гърция и на Света Гора”, която ще се проведе в Университетския амфитеатър, а на следващия ден, четвъртък, 12 август, ще положи основите на училищния парк „Патриарх Вартоломей” в Свети Теодоровци. В следобедните часове на петък, 13 август, Патриарх Вартоломей ще присъства на Концерта на хор „Химнописката Касияна“ на Свещената Митрополия на Неаполис и Ставруполис, с който ще приключат събитията в чест на Негово Всесветейшество.

Програма на празничните събитията в Имврос:

Източник: fosfanariou.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal