Начало » Новини » Светът » Президентът Клаус Йоханис награди Румънския Патриарх Даниил с най-високото отличие на Република Румъния | VIDEO

Президентът Клаус Йоханис награди Румънския Патриарх Даниил с най-високото отличие на Република Румъния | VIDEO

In other languages: RO


По повод своя 70-годишен юбилей Румънският патриарх Даниил бе награден с най-високото отличие на румънската нация от президента на Румъния Клаус Йоханис, предаде basilica.ro.

Почетният знак бе връчен на предстоятеля на Румънската православна църква в знак на голяма признателност за неговия изключителен принос за Румъния с пастирската му, мисионерска, културна, социална и благотворителна дейност.

В своята реч президентът на Румъния подчерта важния принос на патриарх Даниил и потвърди, че Румънската православна църква е важен партньор на държавата за консолидирането на демократичното общество. Президентът Йоханис отбеляза още и важната роля на патриарх Даниил в запазването на духовността. Той отбеляза още, че Румънската църква е създала свои медии, чрез които предава пастирското и мисионерско послание на вярата на най-отдалечените румънски общности.

От своя страна патриарх Даниил благодари за отличието, като отбеляза, че този почетен знак е признателност за него, но и за цялата Румънска православна църква особено тази година, която е посветена на пастирското служение в чужбина.

Източник: dobrotoliubie.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal