Преди да пътувате, кажете тази молитва към Господ Иисус Христос


С лятото идват и многото пътувания. Затова ви напомняме, че е важно преди всяко пътуване да се казва молитва, а след пътуването съответно и да се благодари на Бога.

Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който си пътят, истината и животът! Ти си благоволил да странстваш с мнимия Си баща Йосиф и с Пречистата Си Майка Дева Мария в Египет, и си съпътствал Твоите Свети Апостоли Лука и Клеопа в Емаус.

Ние Те молим смирено: съпътствай и сега, чрез Твоята Благодат, мен и моите близки, изпрати ни Ангел пазител и наставник, който да ни запазва и да ни избавя от всяко зло обстоятелство, от видими и невидими врагове, и да ни наставя да изпълняваме Твоите заповеди, да ни придружава в мир и благополучие и пак да ни върне здрав и невредим. Помогни ни с Твоята Благодат успешно и благополучно да преодолее всяко затруднение и опасност, да постигнем всичките си добри намерения за Твое благоугождение, за слава на Твоето величествено име и за наша духовна полза.

Защото в Твоя власт, Господи, е да ни милваш и спасяваш и затова прославяме Тебе заедно с безначалния Твой Отец и с Пресветия, Благия и Животворящ Твой Дух, сега и всякога, и во веки веков. Амин!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal