Празникът на Света Марина в Митрополията на Неа Йония | СНИМКИ

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

Празникът на Светата Великомъченица Марина беше почетен и в Свещената Митрополия на Неа Йония, Филаделфия, Ираклион и Халкидона.

В петък на 16 юли 2021, в навечерието на празника, беше отслужена Велика Архиерейска Вечерня в Свещения Параклис на Света Марина в района на Псалиди-Ираклион в Атика с хоростасия на Високопреосвещения Митрополит на Неа Йония Гавриил.

На 17 юли 2021, когато Светата Църква чества празника на Света Марина, Негово Високопреосвещенство Митрополит Гавриил хоростатисваше по време на Утренята, а след това отслужи Архиерейска Божествена Литургия в празнуващия Свещен Храм на Света марина в Неа Филаделфия, където в навечерието на празника беше посрещната Свещената чудотворна Икона на Пресвета Богородица Скорополсушница от Смирна, Мала Азия за благословия и осветяване на вярващите.

В своята омилия, Негово Високопреосвещенство говори за чудния живот на Света Марина, както и за даровете, които съставляват нейната личност, като последователност, непосредственост и признателност към Троичния Бог. Накрая той молитства на всички благодатта на Света Марина да покрие всеки дом и всяко семейство.

Източник: Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal