Начало » Разни » COVID-19 » ПОХВАЛНО: Instagram блокира акаунта на Волоколамския Митрополит Иларион (Алфеев). Почивка от московската църковна пропаганда

ПОХВАЛНО: Instagram блокира акаунта на Волоколамския Митрополит Иларион (Алфеев). Почивка от московската църковна пропаганда

In other languages: GREN


Instagram блокира профила на председателя на Отдела за външно-църковни отношения към Московска патриаршия митрополит Иларион (Алфеев), съобщи самият той. Според него профилът му е блокиран на 7 юли заради неговата позиция за задължителност на ваксините срещу COVID-19. Митр. Иларион (Алфеев) е получил от администраторите на социалната мрежа съобщение, в което се казва, че неговите постове се характеризират с „неподобаващо поведение след многобройни предупреждения“ и „нарушават законите или нечии права“.

Митрополитът смята, че е блокиран заради оплакванията на потребители на мрежата, които са срещу ваксините. Пред РИА „Новости“ той изрази съжаление, че социалната мрежа на практика подкрепя тези, които противодействат на борбата с пандемията, а също и заглушава „всяко алтернативно мнение“.

Преди няколко дни митр. Иларион (Алфеев) заяви в интервю за руска телевизия, че неваксинираните „трябва през целия си живот да изкупват извършения грях“, ако заразят някого и това доведе до неговата смърт.

„Много често ми се налага да изпадам в ситуация, когато идват хора и казват: „А сега как да живея с това?“. И на мен ми е трудно да кажа как се живее с това. През целия живот трябва да изкупват извършения грях“, заяви тогава митр. Иларион. Според него грехът се състои в това, че отказвайки да бъде ваксиниран, човек мисли за себе си, но не мисли за другите. Също така той напомни, че дори заболелият да е преболедувал леко, това не значи, че не е пренасял болестта.

Изказването му предизвика вълна от критични реакции както в църковните среди, така и в светските.

Източник: dveri.bg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal