Начало » Новини » Светът » Посланикът на Франция в Белгия посети Митрополита на Белгия Атинагор | СНИМКИ

Посланикът на Франция в Белгия посети Митрополита на Белгия Атинагор | СНИМКИ

In other languages: GRNLFR


Превод: Йордан Георгиев

В четвъртък следобед на 01 юли 2021, Нейно Превъзходителство Посланикът на Франция в Кралство Белгия, г-жа Елен Фрамуд-Деформо бе приета от Негово Високопреосвещенство Митрополита на Белгия и Екзарх на Нидерландия и Люксембург, г-н Атинагор в Митрополитския дом.

Срещата се проведе по инициатива на г-жа Посланика, която искаше да се срещне с ръкодовителя (оглавяващия) на православните християни в Белгия за да научи за историята и дейността на местната Църква в страната.

Митрополит Атинагор говори за присъствието на православните християни в Белгия, историческия им път от началото на миналия век, настоящата ситуация за признаване от страната на държавата както и отношенията между различните православни присъствия (предствителства).

Посланикът изслуша с голям интерес това, което Негово Високопреосвещенство ѝ сподели като тя поиска от него да разбере също как Православната Църква си сътрудничи с държавата за справяне с пандемията от коронавирус.

Митрополит Атинагор говори за трудностите, причинени от пандемията и за тясното сътрудничество с държавните служби за предотвратяване и справяне с пандемията.

След това последва диалог и възпоменателната снимка.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal