Посланикът на Франция в Белгия посети Митрополита на Белгия Атинагор | СНИМКИ

In other languages: GRNLFR


Превод: Йордан Георгиев

В четвъртък следобед на 01 юли 2021, Нейно Превъзходителство Посланикът на Франция в Кралство Белгия, г-жа Елен Фрамуд-Деформо бе приета от Негово Високопреосвещенство Митрополита на Белгия и Екзарх на Нидерландия и Люксембург, г-н Атинагор в Митрополитския дом.

Срещата се проведе по инициатива на г-жа Посланика, която искаше да се срещне с ръкодовителя (оглавяващия) на православните християни в Белгия за да научи за историята и дейността на местната Църква в страната.

Митрополит Атинагор говори за присъствието на православните християни в Белгия, историческия им път от началото на миналия век, настоящата ситуация за признаване от страната на държавата както и отношенията между различните православни присъствия (предствителства).

Посланикът изслуша с голям интерес това, което Негово Високопреосвещенство ѝ сподели като тя поиска от него да разбере също как Православната Църква си сътрудничи с държавата за справяне с пандемията от коронавирус.

Митрополит Атинагор говори за трудностите, причинени от пандемията и за тясното сътрудничество с държавните служби за предотвратяване и справяне с пандемията.

След това последва диалог и възпоменателната снимка.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal