Поредно решение, тайно взето от Синода на БПЦ: Пловдивският Митрополит Николай ще оглави настоятелството на верига частни болници от групата „Булфарма“ на олигарха Михаил Тиков, приближен до Гешев, Домусчиев, Доган, Пеевски и Борисов (ОБНОВЕНО)

Българската Патриаршия продължава да се занимава с мутри и олигарси, и продължава да взема решения тайно от обществото и вярващите! Превръща ли се БПЦ в мутренска организация?


Пловдивският митрополит Николай е излъчен за председател на новоучреденото болничното настоятелство на веригата болници от групата на “Булфарма” на пазарджишкия бизнесмен Михаил Тиков. Местният владика е предложен по единодушното решение на Светия синод на Българската православна църква, съобщава Оffnews.

В болничното настоятелство “Вяра, Надежда, Любов” влизат още като зам.-председател -ректорът на Софийски университет “Св.Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков, а негов първи член -олимпийската шампионка и многократна носителка на европейски и световни титли, световна рекордьорка в дисциплината скок на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Учредители на Болнично настоятелство “Вяра, Надежда, Любов” са управителите на 6-те лечебни заведения в групата: “Софиямед”, “Пълмед”-Пловдив, УМБАЛ “Здраве”-Пазарджик, МБАЛ “Здраве”-Велинград, МБАЛ “Проф.Д.Ранев”-Пещера и “Бургасмед”.

Официалното представяне на настоятелството и неговите функции ще бъде в петък, съобщиха от групата.

Важно е да припомним, че кметът на Пловдив Здравко Димитров се лекуваше в „Пълмед“ от ковид, там на крака дойде да го види и тогавашния премиер Бойко Борисов, там го оперираха при падане на ръката, а наскоро му имплантираха и нова става. Митрополит Николай тайно се лекуваше в „Пълмед“ от коронавирус, а след това там бе опериран за смяна на тазобедрена става. Според лекари от болницата, операцията му е минала безплатно.

Източник: podtepeto.com, с редакция на Doxologia Infonews

* * *

(Следва статия, публикувана на 30.01.2021 в Theforceps.com)

Кой е Михаил Тиков – поставено лице, васал или феодал в здравеопазването в България? Или просто добре облечена и образована мутра?

Дребничкият “бизнесмен” притежаващ над 7 болници, контролира Българския лекарски съюз и НЗОК. И не само тях вероятно.

Участъковият лекар д-р Михаил Тиков започва своето шеметно изстрелване към олигархичния си бизнес от една аптека в Пещера.

Добре Ви звучи нали?

И правдоподобно?

После една общинска болничка, аптечна верига “Булфарма”, следват още болници, изреждаме “Заводски строежи” Пазарджик, ИПК Родина (която купи и събори), хотелски бизнес, строителен бизнес, а сега вече чрез Изток Плаза участва в Еврохолд и ще купува ЧЕЗ.

Много близък с Домусчиев (обикалят заедно в Италия и къде ли не), а Гешев е забелязван да посещава офиса на Тиков в Софиямед.

Шофьорът и охранителят на Тиков го следва непрекъснато. Знаете ли на какво прилича шофьорът му? На типична мутра, а и гледа като мутра. Слухти и върви след Тиков. Дали го следи, за да докладва на хора по-високо, хората на които принадлежи този бизнес? Това е само предположение, но е факт че шофьорът и охранителят му диша постоянно във врата.

Нормално ли е Тиков, който е образован човек да търпи около себе си една мутра, шофьор който обикновено не говори, а основно гледа гадно и се озърта непрекъснато? Не, ако не му е натрапен отгоре.

Винаги сме смятали че Пазарджик и околията са най-голямото зло за България. Като казваме Пазарджик се сещаме и за още един мазен олигарх, свързан с този град, а именно Делян Пеевски. А като споменем Делян Пеевски на ум ни идва и името на Ахмед Доган.

Въпрос, дали Тиков е васал (лейтенант) на икономическата машина на ДПС (разбирай Делян Пеевски и Ахмед Доган)? Означава ли че всички тези бизнеси са бизнеси на ДПС?

Пазарджик – Пещера, разковничето на този възел и ако някой разплете този възел, всичко ще засмърди.

Болниците на Тиков са създадени да източват публичен ресурс чрез свръхприем на пациенти. Няма цирей, който да не е тлъста оперативна клинична пътека, няма лек световъртеж който да не е инсулт, няма леко изтръпване на лява ръка което да не е инфаркт.

Заплатите на лекарите в тези болници са свързани с оборота. Лекарите в тези болници работят на 20% от оборота и са мотивирани да приемат всичко, дори леки случаи, които не изискват хоспитализация. Леките случаи ги представят като тежки и убеждават хората да постъпват за лечение.

Мит е че апаратурата му е нова. Тиков купува стара апаратура и я представя като нова, като разбира се има и някаква нова техника.

Как обаче Тиков си осигурява толкова висок лимит от НЗОК? Някои от неговите болници имат дори по-висок лимит от съответните областни болници в региона. Нищо че са по-малки като обем дейност, нали ще си избират по-изгодни клинични пътеки, по-леките случаи. За да има обем, за да има голямо количество клинични пътеки. Това е целта.

Отговорът е един, чрез поставяне на свои хора в ръководствата на някои от районните здравно осигурителни каси, в тези райони където има болници.

Как Тиков реализира политическото си влияние?

Първо, чрез Бойко Пенков заместник министър на здравеопазването. Д-р Пенков е бил управител в МБАЛ Софиямед.

Второ, чрез д-р Жени Начева заместник министър на здравеопазването, бивш шеф в НЗОК, отстранен за злоупотреби, сега е в ръководството на здравното министерство.

Помните ли опита да прокара друг свой кадър като заместник министър на здравеопазването, със заместник министър по здравеопазването за един ден д-р Стоил Апостолов?

Второ, чрез поставяне на д-р Иван Маджаров на поста председател на Българския лекарски съюз (който преди това е работил в болница Пълмед на Тиков). Самият Тиков има неуспешен опит за шеф на Българския лекарски съюз и това е добре. Но все пак успя да внедри Маджаров.

Чрез закони и наредби касаещи здравеопазването в България. Чрез създаване на трайна тенденция българското здравеопазване да бъде доминирано от болничната помощ. Тази година разходите за болничната помощ са увеличени с близо 200 млн. лева, почти толкова колкото са парите за общопрактикуващите лекари за 1 година.

Трето, чрез назначаване на директори в регионалните здравноосигурителни каси, в регионите където има болници.

Сега ще насочим мислите Ви в друга насока. Страхът, който предизвиква името д-р Михаил Тиков сред лекарското съсловие и не само сред него.

Това разбира се са само слухове, които витаят в публичните пространства на Пазарджик и Бургас.

Помните ли случаят с убитата Татяна Стоянова, секретарката на кмета на Пазарджик? Шест години това убийство е неразкрито. Пазарджик, секретарката на кмета, дадени рушвети, неизпълнен ангажимент, въпроси много? С кого е сега кмета на Пазарджик? Имаше следа за едни дадени пари, но никой не казва име, защо? Следствена тайна, нима? Или ако се каже име, неминуемо ще се появи и друга обвързаност. Знае се за един даден рушвет от 1 млн. на убитата, но толкова години и няма разкрития. Дали защото Делян Пеевски е от Пазарджик, а Гешев е човек на Пеевски?

В Бургас, през септември 2017 година Тиков придобива МЦ III от община Бургас. В края на януари 2018 година се самоубива управителят на този център д-р Галин Белев. Дали е самоубийство, дали д-р Белев не е знаел прекалено много? Какво установи разследването? Как този човек се е самоубил с ловна пушка в областта на сърцето? Как го е сторил, когато е имал операция с вратните прешлени? Как никой нищо не е видял, а докторът е живял на една от най-оживените улици в Бургас, в самия център, нима нито една камера не е заснела нещо?  В Бургас се носи слух че това не е самоубийство

Недоказани събития, но съмнително и случайно случили се.

Истината остава неясна, ясно е само едно, лобистко-олигархичният модел в здравеопазването в България ще доведе до източване на публичния ресурс от няколко основни феодала, чрез постоянно увеличаване на парите за болничната помощ, редуциране на доболничната помощ, насочване на доболнични процедури и манипулации към болниците.

Но това няма да доведе до по-добро здраве за нацията.

Има малко светлина в тунела, в последно време Тиков често прескача до Турция. Ние смятаме че Тиков прави постъпки за продажба на болниците си. Дали е така, остава да разберем.

Вероятно Тиков смята че има по-добри начини за бизнес в България, например като участва в групата по придобиване на ЧЕЗ от Еврохолд (след като Гинка забележете отново от Пазарджик не успя). Строителството също може би му е приоритет. А и Ковид пандемията оряза значително приходите му от болниците. Вкъщност той сега е в паника, Ковид пандемията намали с около 50% приходите от болниците (заводите) му. Защо неговите болници са всъщност “заводи”? Ами защото има норма за приемане на пациенти, всеки месец трябва лекарите да правят определен брой клинични пътеки.

А може би Тиков смята че трябва да се спасява от надигащото се недоволство преди изборите и да си набави малко кеш, чрез продажбата на болниците си? Също като Домусчиев и Певски, както те сега продават Нова телевизия, Телеграф, Монитор и другите лайнярки. Дали продават, за да имат налични средства при евентуално бягство? Ще видим. Или фиктивно продават Нова телевизия, с цел общественото недоволство да се насочи към новия фиктивен собственик, а истинските собственици да останат в сянка?

Дали защото като настъпи часът на страшния съд, народа ще ги освети, а те ще са далеч извън пределите на България или ще останат в сянка тук?

Лъсна ли истината за д-р Михаил Тиков? Кой вече не може да направи връзка между Тиков, Делян Пеевски, Гинка Върбакова, ЧЕЗ, Еврохолд и Пазарджик?

Кой стоеше зад Гинка Върбакова през 2018 година в опитите и да придобие ЧЕЗ България? Със сигурност не и тя самата. Олигархично-политическото задкулисие опита да придобие огромен капитал, но сделката се размириса. Рискът да лъсне лицето зад физиономията на Гинка бе твърде голям, натрупаното обществено недоволство заплашваше да се срути над влиятелни политици и да ги затрупа веднъж завинаги.

Наистина ли не правите връзка между Гинка от Пазарджик (която след провалената сделка за ЧЕЗ, започва да печели търгове в Пазарджик за саниране на сгради) и кмета на Пазарджик, който нека не забравяме е близък на Делян Пеевски и Михаил Тиков.

Да припомним следващия епизод (след като първия епизод завърши без хепи енд). В следващия епизод Еврохолд се опитва да придобие ЧЕЗ България. И засега успява. Така, нека видим кой стои зад Еврохолд? Ами отново същите маскари, офшорки и други, вместо Гинка. Просто Гинка е сменена.

Нека видим кой участва в Еврохолд. Освен разни застрахователни компании, превозвачи и автомобилни дилъри, хоп се появява името на Изток Плаза на Тиков. В Изток Плаза основни собственица са Тиков и синовете му. В един отбор с фирми на ДПС.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal