ПОЗОРНО: Натъпкаха с лекарства Българския Патриарх Неофит, за да го покажат пред хората като уж здрав | VIDEO & СНИМКИ


Автор: Doxologia Infonews

На 17 юли 2021 от Софийска Митрополия публикуваха на своя уебсайт фалшива новина със заглавие Българският патриарх Неофит извърши обновление на митрополитския храм „Св. Марина“ за храмовия празник.

В публикацията първо се казва, че Българският Патриарх Неофит е извършил обновлението на Храм Света Великомъченица Марина (в двора на Софийска Митрополия), по-надолу се казва, че Патриарх Неофит заедно с Белоградчишкия Епископ Поликарп са извършили въпросното обновление на храма, а още по-надолу в текста се разкрива, че всъщност Българският Патриарх нито е обновявал, нито е служил, нищо нещо е правил, а само е присъствал физически на обновлението, което е било извършено само от Епископ Поликарп.

След обновлението, Епископ Поликарп е отслужил и Божествена Литургия. Отново без участието на Негово Блаженство.

Фалшивата новина и подвеждането от страна на Софийска Митрополия е целенасочено, но го оставаме настрана. Нивото е критично за една поместна църква, имаща претенции да бъде автокефална църква.

Но в публикуваното видео може да видите как в 00:33 сек. Патриарх Неофит не може да нацели съда със Светената Вода, а после едвам едвам се поръсва с нея. В 00:58 сек. може да видите как патриархът не знае в коя посока да се завърти и съответно да наръси храма, та присъстващите хора му казват какво движение трябва да направи. В 02:20 мин. можете да видите как Патриарх Неофит буквално се клати и е на косъм да падне на земята.

Забележете, че на обществеността не е предоставено цяло видео от мероприятието, а само подбрани моменти. Заради което няма как хората да бъдат сигурни, че през цялото време Патриарх Неофит е присъствал, особено предвид измамите, на които станахме свидетели от страна на Софийска Митрополия.

От Doxologia Infonews веднага разследвахме нещата. Източници от Софийска Митрополия, сред които клирици и служители, ни споделиха, пожелавайки да останат в анонимност, че хората около Патриарх Неофит, които се „грижат“ за него, са го натъпкали с лекарства, за да могат да го изкарат пред хората, опитвайки се по този начин да опровергаят информацията на Doxologia Infonews за тежкото здравословно състояние на Негово Блаженство.

Много тежък грях извършват хората около Патриарх Неофит, които се гаврят с него и с всички православни християни в България.

Факт е, че циркът от днес не може да бъде наречен служение на Патриарх Неофит, за когото е голямо изпитание дори само молитвено да съучаства на подобно литургично събитие. Патриарх Неофит не е служил от твърде много време, което не е нормално (да не кажем недопустимо с оглед Свещените Канони) за един епископ, в случая патриарх, за когото Синодът твърди, че е в отлично здраве.

Отвратително впечатление правят двете момчета Теодор Атанасов и Здравко Кънев, които водят патриарха като някакво кученце. Единият (Теодор) е облякъл подрасник със сив цвят, какъвто няма право да носи, тъй като той не е клирик. В последно време се появи едно уродливо явление по време на богослужения в храмовете в БПЦ. Така наречената църковна мода. „Иподякони“ носят различни цветове подрасници, а свещеници и архиереи се надпреварват кой от кой да носи по-скъпи одежди, които в повечето случаи са на стойност около 3000 лева, а някои от тях дори и по 10 000 лева. Второ, докато Патриарх Неофит влиза и излиза от храма, тези двамата, по нареждане на секретаря на Митрополията Ангел Младенов, по много груб и некултурен начин избутват встрани вярващите, които искат да си взема благословия от своя архипастир. Що за поведение? Това да не е руския президент Владимир Путин, че хората да нямат право дори да го приближат! Какви са тези ненормални явления в Българската Църква!

Въпреки че от Българската Патриаршия непрекъснато лъжат и твърдят, че Патриарх Неофит е в отлично здраве, според последната ни актуална информация, и към днешна дата Предстоятелят продължава да е в тежко здравословно състояние и неадекватен, а лицата от неговото обкръжение, които се грижат за него, правят каквото си пожелаят в интерес на техните лични амбиции и материално-финансови интереси.

От Българската Патриаршия и Софийска Митрополия са забранили да се изнася каквато и да е официална информация за Патриарха, за да може общественото внимание да не бъде насочено към него като по този начин хората от тясното му обкръжение да правят спокойно каквото си поискат с него, с патриаршеската му документация и поверените му материални активи.

Укриването на информация от страна на БПЦ продължава, но Doxologia Infonews продължава да следи отблизо състоянието на Патриарх Неофит и събитията около него.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal