Пловдивският Митрополит г-н Николай празнува своя 52-ри рожден ден


Автор: Doxologia Infonews

На 19 юли 2021 Негово Високопреосвещенство Пловдивският Митрополит г-н Николай празнува своя рожден ден.

Високопреосвещеният Митрополит навършва 52 години.

От Doxologia Infonews поздравяваме Митрополит Николай за неговия празник и му пожелаваме най-вече да бъде здрав, тъй като в настоящата убийствена пандемия такова пожелание би било най-полезно за човека.

Няма да пожелаваме на Митрополит Николай да сбъдне своята най-силна и съкровена мечта – да стане Български Патриарх. Но ще му обещаем, че той никога няма да стане патриарх, освен ако самият Митрополит Николай не си послужи с чужди на Християнството методи, каквито той е свикнал да използва. Гарантираме, че ако Българската Патриаршия е истинска поместна автокефална Православна Църква, и ако в нейния диоцез се съблюдават Свещените Канони и приетия Устав, който макар че има много заложени подводни камъни в него, то Митрополит Николай никога няма да стане патриарх, дори напротив, след известно време може да стане един обикновен монах в монастир, където да моли Бога за спасението на душите ни, да се подвизава в послушание към своя строг духовен старец-игумен и да се кае за греховете си.

Пожелаваме на нашия скъп митрополит да осъзнае, че не всичко знае, че не във всичко е добър, че не познава Устава на Българската Патриаршия, а за Свещените Канони да не говорим, но и че не познава Учението на Светата Католическа Православна Църква за архипастирското поведение и отношение към вярващите, като цяло и към хората с различно веоризповедание.

Пожелаваме му не само да се смири и да отхвърли гордостта и злобата от себе си, но и най-вече да започне да служи на Бога и своите по-малки братя и сестри (човеците), и да прекрати своите взаимоотношения с всякакви политици, олигарси, престъпници, масони и руски агенти, служейки на Кремъл и неговите безбожници, тъй като това вреди не само на неговата личност и неговите клирици, но и на цялата поместна Църква в България.

НА МНОГАЯ ЛЕТА, ВЛАДИКО!
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal