Папа Франциск скърби за жертвите на вчерашния пожар в иракската болница „Имам Хюсеин“


Дълбоко натъжен и съпричастен към засегнатите от пожара, избухнал вчера в Covid отделението в болницата „Имам Хюсеин“ в град Насирия, Ирак, папа Франциск изразява съболезнованията си в телеграма, изпратена до апостолическия нунций в страната. Жертвите са над 80, а ранените са над сто. Все още не са изяснени причините за пожара.

Пожарът, вероятно причинен от експлозия на кислородни бутилки, е избухнал вчера в болницата Ал Хюсеин в Насирия, където са били лекувани пациенти с коронавирус, причинявайки смъртта, на най-малко 80 хоспитализирани, а ранените са над 100, според говорителя на Департамента по здравеопазването, провинция Ди Кар, в която се намира гр.Насирия.

„Негово светейшество папа Франциск – пише от името на папата държавния ватикански секретар кардинал Пиетро Паролин в телеграмата до нунция в Ирак, монс. Митя Лесковар – уверява в своята духовна близост до всички, засегнати в трагичния пожар в Ковид отделението на болницата в Насирия. Дълбоко натъжен, папата се моли за жертвите и за утеха на членовете на семействата и приятелите, които оплакват своите мъртви. Над персонала и на всички здравни работници, папата призовава божествения благослов“.

Източник: vaticannews.va

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal