Папа Франциск назначи за нов Римокатолически Архиепископ на Атина отец Теодорос Кондидис от Ордена на йезуитите

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

На 14 юли 2021, Светият Престол съобщи, че Папа Франциск е приел оставката на Римокатолическия Архиепископ на Атина Негово Високопреосвещенство отец Севастианос Росолатос заради дълбока старост. На негово място е избран йеромонах Теодорос Кондидис, член на Монашеския орден на йезуитите. От същия орден е и Папа Франциск.

Новият Римокатолически Архиепископ ще бъде и Апостолически наместник на Римокатолическата Архиепископия на Родос.

Кратка биографична справка

Отец Теодорос Кондидис е роден през 1956 г. в Яница, област Пела, Префектура Централна Македония, където завършва началното и основно образование. След това продължава образованието си в Леонтийския лицей в Атина, където през 1974 г. го завършва. След това, следва висше образование в различни градове като Рим (Италия), Льовен (Белгия), Париж (Франция).

През 1983 г. се присъединява към Йезуитския орден. След като е бил послушник във Франция го ръкополагат за йерей в Атина в Храма на Свещеното сърце Иисусово през 1988 г. Оттогава работи в издателството на тази енория и обгрижва пастирски младежта. Днес работи в сферата на издателствата и по-специално в списание „Отворени хоризонти“.

Същевременно с това е отговорен за пастирските дейности на духовния център „Манреса“, който работи като място за семинари и срещи с религиозно съдържание.

Източник: cyclades24.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal