Отец Стоян Кралев от Царево: Предизборно местните гербери спряха тока на Храма Успение Богородично в Царево. Да! Аз няма да гласувам за ПП ГЕРБ, но какво са виновни туристите


Автор: Doxologia Infonews

Отец Стоян Кралев от Царево, Сливенска Епархия, сигнализира, че токът на Храма Успение Богородино е бил прекъснат.

Според отец Стоян, това е предизборно сплашване от страна на местните гербаджийски власти.

Кой ще предположи какво е на снимките? Отговорът е прост: Предизборно сплашване се опитват правят, а какво излезе мракът в делата и душите им се изявява. Децата и внуците на тези дето разстрелваха без съд и присъда… Но утре Народът ще им отнеме властта! Предизборно спиране на тока на парковото осветление на емблематичния храм на гр.Царево, Да! Аз няма да гласувам за ГЕРБ, но какво са виновни туристите на Царево, ами добре може би те не са важни за самозабравилите се чиновници , но храмът е посветен на Св.Богородица , а с Нея местните гербери не им завиждам че се гаврят“ – пише на страницата си във Facebook свещеникът.

В коментарите под публикацията на отец Стоян, друг потребител пише: „Как не го е срам кмета Лапчев (Георги Лапчев, издигнат от ПП ГЕРБ) да посегне на емблемата на гр. Царево? Явно много го е заболяло, че хванахме далаверата с асфалта на улицата пред храма! Един човек, когато е в паника не знае, какво прави и това се вижда от хаотичните му действия !!!

Важно е да припомним, че Митрополитите Старозагорски КиприанПловдивски Николай и Ловчански Гавриил, а също и свещеници, агитираха вярващите да гласуват за Борисов и партията му, което е грубо погазване на Свещените Канони, Устава и законите на страната.

За съжаление, това се случава заради политизирането и партизирането на Българската Православна Църква, заради действията, интересите и алчността на определени митрополити. Накрая става така, че ако даден свещеник публично заяви в малкото населено място, където живее, че няма да гласува за ПП ГЕРБ или че отказва да агитира вярващите да гласуват за нея, бива репресиран по някакъв начин.

„ГЕРБ“ и Борисов имат очаквания от клира на БПЦ и очакват ясна и по-активна подкрепа за партията му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal