Опело на Митрополита на Киншаса в килията на Архангелите в Малката Света Анна, Света Гора

In ther languages: EL


Изходното последование на блаженопочившия Митрополит на Киншаса г-н Никифор ще бъде отслужена на 30 юли 2021 в свещената килия на Архангелите в Малката Света Анна на Света Гора, Атон. Блаженопочившият Митрополит обнови из основи историческата килия на Архангелите, където там живее като монах, неговият брат по плът Йеромонах Нектариос Констандину.

Това беше любимото място на Епископа мисионер, спирка за неговото духовно зареждане, а сега последния му и вече дом.

Александрийският Патриарх г-н г-н Теодор II назначи за наместник на овдовялата Митрополия – Митрополита на Кананга г-н Теодосий.

Митрополит Теодосий ще замине за Света Гора за да съучаства в Изходното последование на Митрополита на Киншаса г-н Никифор.

Митрополитът на Кананга през целия този период беше в Киншаса, за да проследява от близо коронавирусното лечение на Митрополита на Киншаса.

Митрополит Теодосий е информирал както клириците от Митрополията на Киншаса, така и тези от Митрополията на Кананга да отслужват Литургия за упокой на душата на починалия в следващите 40 дена.

Опело за блаженопочившия Митрополит ще бъде отслужено освен в Света Гора и в Свещения Храм на Свети Николай Чудотворец в Киншаса, в Богословската Школа „Свети Атанасий Атонски“, както и в Свещения Храм на Свети Андрей Първозвани в Кананга.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal