Опело и погребение на блаженопочившия Митрополит на Киншаса г-н Никифор | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL EN


Днес, в петък на 30 юли 2021, в Свещената килия на Светите Архангели в Скита на Малката Света Анна беше отслужено Изходното последование на блаженопочившия Митрополит на Киншаса, Ипертим и Екзарх на Централна Африка г-н Никифор. Митрополит Никифор се престави в Господа на 27 юли 2021, малко преди полунощ от сърдечен арест, вследствие на коронавирус в солунската болница „Папаниколау“.

На Изходното последование Всесветейшият Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломйе беше представен от Високопреосвещения Митрополит на Йерисос, Света Гора и Ардамерион г-н Теоклит, който отслужи Изходното последование. На богослужението присъства и наместникът на Свещената Митрополия на Киншаса, Митрополитът на Кананга г-н Теодосий.

Блаженопочившият митрополит беше заразен с коронавирус и за съжаление състоянието му се влоши сериозно, за което се наложи да бъде интубиран и с оглед придружаващите го заболявания. Заради лошите условия в болницата в Киншаса, вследствие на вътреболнична инфекция състоянието му значително се влоши. Гръцкото правителство в координация с гражданския управител на Атон г-н Атанасиос Мартинов и властите в Конго транспортираха по въздух болящия Митрополит на Киншаса до солунската болница „Папаниколау“, където след два-три часа след хоспитализацията му получи сърдечен арест и почина на 27 юли 2021 малко преди полунощ.

След края на Опелото, блаженопочившият Митрополит Никифор беше погребан.

Бог да го прости! Царство му небесно!


Източник: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal