Не Старозагорска Митрополия, а Съюзът на слепите отличи най-дългогодишния звънар в България Дечко Гарбатулов | СНИМКИ


Автор: Doxologia Infonews

По повод стогодишнината на Съюза на слепите в България, в Казанлък бяха отличени със сребърни значки, дългогодишни членове и приятели на местната организация.

Сред тях бе и именитият Дечко Гарбатулов, най-дългогодишният звънар в България, който вече повече от 50 години бие камбаните на шипченския храм-паметник „Рождество Христово“.

За юбилея от организацията раздадоха грамоти на служби като „Социално подпомагане“ и „Социален патронаж“ в Казанлък, общински служители.

Председателят на Съюза на слепите в България  Васил Долапчиев припомни, че организацията в Казанлък е една от най-старите в страната и през годините сдружението се утвърждава като авторитетно гражданско обединение, което защитава правото на достъпна среда и работа с различните държавни институции.

Те са първи на Балканите, които създават рехабилитационен център за своите членове. Сега центровете у нас са 4, а други 7 организацията подпомага.

От Съюза на слепите у нас отличиха с най-високо отличие за изключителни заслуги за интеграция на хората с увреждания Община Казанлък с приза „Хуманитарна кауза“.

От казанлъшката териториална организация новият председател Георги Филипов изрази благодарност към общината за извършения с общински средства ремонт на използваното от тях помещение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal