На детски лагер с Архиепископа на Америка Елпидофор | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EL EN


Автор: Йордан Георгиев

Децата от лагера „Свети Апостол Павел“ посрещнаха с акламации и бурни аплодисменти Високопреосвещения Архиепископ на Америка г-н Елпидофор, който ги посети вчера.

Както може да се види на видеоклиповете по-долу, децата стоят редом до своя Архиепископ на Америка и го аплодират ентусиазирано и бурно по случай посещението му, докато самият той изглежда изключително щастлив, че е сред тях.

Освен Архиепископ Елпидофор, когото децата приветстваха в ритъм с възгласа „Аксиос (Достоен!), Аксиос, Аксиос“, приветстваха и Преосвещения Фасиански Епископ г-н Антоний, отец Илиас Вилис, отец Георгиос Папазафиропулос, отец Георгиос Ливадитис, отец Питър Орфанакос и отец Николаос Дасурас.След това Архиепископът на Америка отиде в специално проектираното пространство, за да говори с децата.

Отдавна очакваме този ден с нетърпение. Откакто бяхте избрани, когато говорихме в Twitter, оттогава чакаме да ни посетите“, каза, обръщайки се към Архиепископ Елпидофор, отец Илиас Вилис, който е „душата“ на лагера в продължение на 15 години, откакто е създаден за първи път.

Има една снимка, на която сме тук с 45 деца. Започнахме с този лагер, отворен за една седмица. Сега, 15 години по-късно, достигнахме до 800 молби за прием на деца и работим в продължение на пет седмици, за да можем да приемам и зарадваме всички деца“, заяви отец Илиас.

Архиепископ Елпидофор специално подчерта факта, че им се дава възможност на практика да осъзнаят, че „има и хиляди други деца, които са там навън“, да се социализират, да се научат да живеят с другите и, разбира се, да създадат приятелства, които могат да се окажат и житейски взаимоотношения.

За нашите родители, братя и сестри, сме само ние. Но в такъв лагер осъзнаваме, че има хиляди други деца, също толкова важни и които ги обичат по същия начин. По този начин, разбираме колко важни са и останалите хора за нас“, заяви между другото Архиепископ Елпидофор.

Това е вторият лагер, който посещавам, както посетих и лагера „Фанари“ в Чикаго. Много съм щастлив, че и двата лагера вършат отлична работа за младежта и че всъщност инвестират духовно и морално, в бъдещето на гръцката диаспора. Лагерите работят перфектно, персоналът им е отличен. Повечето от тях предлагат доброволно служение, а службата им създава за тях още повече уважение“, каза Архиепископът на Америка.

Снимки: «Εθνικός Κήρυξ», Костас Беис

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal