Московската Патриаршия: Тези, които отказват да се ваксинират, извършват голям грях, който ще трябва да изкупват през целия си живот


Влиятелната Руска православна църква упрекна хората, отказващи да се ваксинират срещу коронавирус. Тя ги нарече грешници, които ще трябва да изкупват вината си до края на живота си. Това стана на фона на нов скок в броя на новите случаи на заразяване и на починалите, предаде Ройтерс.

Църквата призова всички свои богомолци да се ваксинират. Призивът беше отправен в момент, в който бяха отчетени нови 24 353 случая на заразяване, включително 6557 в Москва, с което официалният общ брой от началото на пандемията става 5 635 294.

В изказване по държавната телевизия митрополит Иларион, ръководител на отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия, заяви, че тези, които отказват да се ваксинират, извършват „грях, който ще трябва да изкупват през целия си живот“. Митрополитът добави: „Всеки ден виждам случаи на хора, отиващи при свещеник, за да се изповядат, че са отказали да се ваксинират или да ваксинират близките си и неволно са причинили нечия смърт“. „Грехът е в това да мислим за себе си, но не и за другите“, каза още Иларион.

По данни на правителствения щаб за борба с коронавируса за последното денонощие са регистрирани 654 смъртни случая, свързани със заразяването с коронавируса. Така жертвите в Русия от началото на пандемията станаха 138 579.

Федералната статистическа служба прави свое отделно преброяване и според нея броят на свързаните с коронавируса смъртни случаи в Русия между април 2020 г. и април 2021 г. е около 270 000.

Източник: mediapool.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal