Митрополитът на Саранда Еклисиес Андрей посети Митрополита на Лимнос Йеротей III

In other languages: EL


В четвъртък, 29 юли 2021 г., новоръкоположенията Митрополит на Саранда Еклисиес (40 Църкви) г-н Андрей, от Вселенската Патриаршия, посети Митрополита на Лимнос и Свети Евстратий г-н Йеротей III в Епископския палат на Свещената Митрополия.

На срещата, продължила почти два часа, двамата архиереи имаха възможността да обсъдят актуалните въпроси от църковен и социален интерес.

Митрополитът на Саранда Еклисиес увери Митрополита на Лимнос за интереса и любовта на Майката Църква към местната Църква. Той предаде лично предаде любовта, молитвите и благословиите на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

В отговор на тази чест, Митрополит Йеротей III помоли Mитрополита на Саранда Еклисиес да предаде на Вселенския Патриарх неговото уважение и благодарност на свещеното духовенство и благочестивия народ на Лимнос, за всичко, което той прави за Божията слава и за добрата слава на небесната Църква. Той също така не пропусна да поздрави и да пожелае много здраве и дължи години служение на Вселенския Патриарх по случай 60 години от ръкополагането му за дякон.

И накрая, високопоставеният посетител на нашия остров подари с топлосърдечно посвещение на Митрополита на Лимнос г-н Йеротей реставирана от него стара и ценна ръкописна карта на о-в Лимнос за нуждите на Архива на местната Църква в Лимнос. Картата е намерена в антикварен магазин в Константинопол от самия Митрополит Андрей.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal