Митрополитът на Месиния Хрисостом с нов призив: Всички свещеници, но и граждани трябва задължитено да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 | VIDEO

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Високопреосвещеният Митрополит на Месиния г-н Хрисостом в ново интервю за телевизия MEGA отново настоя, че всички свещеници, но и граждани задължително трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавируса Covid-19.

Припомняме, че Митрополит Хрисостом вчера даде интервю за гръцкото национално радио ΕΡΑ, където заяви, че ваксинирането трябва да стане задължително за всички гръцки граждани и че това е единственият начин да се създаде имунизационна защита срещу смъртоносния вирус.

Всички ние трябва да бъдем ваксинирани, за да се отървем от пандемията. Нейният курс и развитие вече втора година не показват признаци на спад. Това има последствия навсякъде. Трябва да решим в даден момент, че не можем да си играем и да се справим с това явление по детски“, каза Митрополитът на Месиния.

При положение, че към момента няма лекарство, нямаме друг начин да се противопоставим, освен ваксината. Глупост е да се каже, че ваксината е дяволска работа и че Бог ще ни помогне да преодолеем пандемията, това не са сериозни неща. Такива глупости не съществуват само в Църквата, но и на други места, дори в медицинския свят, както видяхме в болница Асклипион. Това, което трябва да разберем, е дали вирусът е причина за живот или смърт. Ако искаме да защитим живота си и живота на своите ближни, трябва да се ваксинираме. Това е моралното измерение на задължителността. Това как ще бъде приложена тази задължителност, не е въпрос на Църквата, а на държавата“, продължи той.

Всеки човек, който влиза в контакт с групи от хора, трябва да предпази себе си, да се предпази от другите и да предпази и другите. Как може хората, които контактуват с възрастни хора или деца, да не са ваксинирани? Не е лесно да бъдем негативно настроени към ваксинацията. Аз приемам варианта свещениците задължително да се ваксинират, аз го направих. Няма друг начин, пандемията не стихва. Ваксината трябва да бъде задължителна за всички, а не само за свещениците. Ако не стане задължителна, оставяме възможност у нерешишилите се да развият в себе си някаква мисъл и обременености от размисли, че не е нещо лошо да не се ваксинират. Задължителността има морално измерение към въпроса за живота или смъртта“, подчерта в заключение Митрополитът на Месиния.

Източник: megatv.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal