Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Воронеж Сергий: Ваксинирайте се срещу COVID-19. Стига безотговорност, това е пандемия. Не е време за конспирации | VIDEO

Митрополитът на Воронеж Сергий: Ваксинирайте се срещу COVID-19. Стига безотговорност, това е пандемия. Не е време за конспирации | VIDEO


Автор: Александър Иванов

Воронежкият Митрополит Сергий от Московската Патриаршия призова вярващите да се ваксинират срещу коронавирус.

Митрополитът изрази тревогата си от това, че ситуацията с разпространението на коронавируса в Русия се влошава, а „гражданите проявяват небрежност по отношение на мерките за защита, вкл. отказвайки да носят предпазни маски“.

Това е пандемия. Тя е много агресивна и ще взема нови жертви, ако не се осъзнаем. Преди се ваксинирахме срещу едра шарка и други инфекции. Днес почти всички са свикнали да се ваксинират срещу грип. Говори се за това дали вирусът е създаден изкуствено или не. Но това няма значение. Вирусът е факт и ние трябва да му се противопоставим.“ – каза Митрополит Сергий.

Той сравни борбата срещу COVID-19 с война, а ваксинацията – с оръжие срещу инфекцията.

Ако се страхувате, че във вас ще се инжектира чип и ще се отнеме вашата свободна воля, ако си мислите, че по този начин ще станете слуги на антихриста, то ще ви кажа следното: антихристът няма нужда от статисти. За да се предаде Бога е нужно съзнателно отношение. Така че не пренебрегвайте ваксинацията, не въставайте срещу това добро дело, което се извършва за здравето на нашия народ.“ – заяви Воронежкият Митрополит Сергий.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal